Eugen Teodorovici a demisionat de la Curtea de Conturi pentru a deveni asociat la o firmă care crește porci

Eugen Teodorovici a demisionat de la Curtea de Conturi pentru a deveni asociat la o firmă care crește porci

Eugen Teodorovici, fostul ministru PSD al Finanțelor Publice, a preluat 50% din capitalul firmei Green Agra SRL ce are ca obiect principal de activitate creșterea porcilor.

Firma a fost înființată în urmă cu 3 ani, de Dumitru Mitel Burculescu, sub denumirea Agro Suin Factory SRL și nu a avut activitate în 2018 și 2019, scrie Profit.ro.

Aproape 10 ani, Teodorovici a ținut blocat un post de director la Curtea de Conturi, timp în care a deținut diverse funcții în politica dâmbovițeană. După ce nu a mai prins loc în Senatul României în această legislatură, el își luase în primire, în luna ianuarie, postul de director de audit la Curtea de Conturi câștigat prin concurs în 2010.

ADVERTISING

Eugen Teodorovici a anunțat luna trecută că de la 1 martie a părăsit Curtea de Conturi pentru a activa în mediul privat.

Potrivit acestuia, unul dintre motivele pentru care a renunțat la această funcție a fost "acela de a demonstra, să spunem așa, celor care s-au îndoit, care sunt puțini și o fac din răutate și invidie, să le demonstrez că în privat sunt cel puțin la fel de bun cât sunt ei de buni în privat".

Mai mult, el le-a recomandat acestora "ca, la finalul acestui an, sau an de an, să urmărească creșterile sau cifra de afaceri pe care companiile sau compania la care voi activa, activez, nu contează, le înregistrează la finalul fiecărui an fiscal. Și apoi vor vedea dacă într-adevăr mă descurc, nu mă descurc. Eu pot paria că da".

ADVERTISING

Eugen Teodorovici mai deține 70% din capitalul firmei TMC Romteam Business SRL, cu domeniu principal de activitate "comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare".

Totodata, în februarie 2021 a devenit trezorier al Federației Române de Rugby.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇