Eugen Teodorovici nu e șomer, după ce a pierdut locul în Senat. Un post de director la Curtea de Conturi îl aștepta de aproape 10 ani

Eugen Teodorovici nu e șomer, după ce a pierdut locul în Senat. Un post de director la Curtea de Conturi îl aștepta de aproape 10 ani

Eugen Teodorovici nu a mai prins loc în Senatul României în această legislatură. Chiar dacă a deschis lista PSD pentru Tulcea, a pierdut în fața USR-PLUS şi AUR. Dar asta nu înseamnă că este șomer.

Teodorovici avea un post de director la Curtea de Conturi, care îl aștepta de aproape 10 ani, când s-a aventurat în politica de nivel înalt.

Potrivit unui răspuns transmis G4Media, Curtea de Conturi spune că Teodorovici a câștigat, în 2009, prin concurs, postul de director al Direcției de audit pentru fondul european de dezvoltare regională și a fost astfel angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, semnat la 1 iulie 2009.

ADVERTISING

Din 2012, când a acceptat să fie ministrul Fondurilor Europene în guvernul lui Victor Ponta, contractul a fost suspendat.

Acum, el va verifica cum sunt implementate numeroase programe operaționale finanțate din bani europeni. Mecanismele pentru acestea chiar el le-a stabilit, cât a fost ministru al Fondurilor Europene sau ministru de Finanțe.

Iată care sunt atribuțiile lui Teodorovici, potrivit Curții de Conturi.

”Atribuțiile principale aferente funcției deținute de domnul Teodorovici Eugen Orlando vizează organizarea și conducerea activității direcției, precum și urmărirea îndeplinirii sarcinilor și atribuțiilor în domeniul de competență al direcției cu privire la auditul programelor operaționale finanțate din:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR)
Programul Operațional Regional
Programul Operațional Competitivitate
Programul Operațional Asistență Tehnică
Programul Interreg V-A România-Bulgaria
Programul Interreg V-A România-Ungaria

Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA)
Interreg IPA CBC România-Serbia

Instrumentul European de Vecinătate (ENI)
Programul Operațional Comun România-Ucraina
Programul Operațional Comun România-Republica Moldova
Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre

Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), Fondul pentru Securitate Internă (FSI)”, se arată în răspunsul pentru sursa citată.

ADVERTISING

Teodorovici, citat la DNA în Dosarul Tel Drum, cu fraudă din fonduri UE de 20 de milioane de euro

Amintim că Teodorovici a dat declarații la DNA în Dosarul „Tel Drum”, dosar în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată. Dosarul are la bază raportul întocmit de OLAF (Oficiul european antifraudă, o instituție a Comisiei Europene), care constata o fraudă de peste 20 de milioane euro din fonduri UE.

Chiar au existat zvonuri că Teodorovici ar fi fost cel care l-a denunțat pe fostul șef al PSD, dar le-a negat.

"Nu am denunţat pe nimeni, nici pe Liviu Dragnea. În 2014 se zvonea pe la colţuri că aş fi făcut denunţ împotriva lui Liviu Dragnea la OLAF. Se credea că dacă sunt în conflict cu el îl pot denunţa. Este eronat.

Eu am scris la OLAF întrebând dacă e vreun document trimis în România la care OLAF nu are un răspuns. Pentru a infirma acest scenariu, am cerut dacă e vreun document la Fonduri Europene. Nu a existat niciun document.

Nu m-a întrebat Dragnea nimic. Concluzia DNA e a lor, uitaţi-vă pe declaraţia mea. Eu am spus doar că nu știu dacă există vreo legătură între Dragnea și Tel Drum. Nu l-am denunțat pe Dragnea", explica Teodorovici la finalul lui 2017.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇