Noua Dacia Sandero, testată față în față de Auto Bild cu Hyundai i20 - ce au remarcat jurnaliștii

Noua Dacia Sandero, testată față în față de Auto Bild cu Hyundai i20 - ce au remarcat jurnaliștii

Jurnaliștii de la Auto Bild au făcut un test comparativ între noua Dacia Sandero Stepway și Hyundai i20.

Cele două modele sunt rivale în clasa mică și sunt recunoscute ca mașini bune pentru oraș.

În testul comparativ, cei de la Auto Bild au ales următoarele modele: Dacia Sandero Stepway 2020 100 CV ECO-G Comfort și Hyundai i20 2020 1.0 T-GDi 100 CV 48V 7DCT Tecno.

Au remarcat așadar că noul Sandero este mai lung cu 5 centimetri, mai lat cu 10 centimetri și mai înalt cu 5 centimetri decât Hyundai i20. De asemenea, și garda la sol este mai bună la noua Sandero.

ADVERTISING

În schimb, Hyundai i20 are discuri de frână și pe spate, în timp ce noua Dacia Sandero are țamburi.

În ce privește portbagajul, noua Dacia Sandero are un volum de 328 de litri, dar cu scaunele rabatate ajunge la 1.108 litri. Hyundai i20 are un portbagaj cu un volum de 352 de litri, iar cu scaunele rabatate ajunge la 1.042.

De asemenea, nemții au remarcat și calitatea slabă a finisajelor din portbagaj. "În Sandero finisajele sunt slabe, foarte simple, poate excesiv de simple din moment ce putem vedea caroseria în anumite zone", au comentat cei de la Auto Bild.

ADVERTISING

Apoi, Auto Bild a remarcat saltul calitativ făcut de Dacia Sandero față de generația precedentă în habitaclu.

"Fără îndoială, calitatea vizuală este mai mare decât cea pe care o așteptam. Saltul calitativ este acolo, deși încă mai sunt materiale din plastic tare în interior. În Hyundai atmosfera este ceva mai sofisticată. Dar și aici materialele plastice sunt dure precum cele din Sandero", a mai scris sursa citată.

Un aspect important este și prețul. Dacia Sandero în versiunea din test are un preț de 13.130 de euro, iar Hyundai i20 aproape dublu, 22.965 de euro. Auto Bild nu publică o concluzie pentru a spune ce model consideră mai bun, dar diferența dintre cele două modele nu este la fel de mare precum diferența de preț.

ADVERTISING

Citește și alte articole auto pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇