Patrick Mouratoglou, pe larg despre cazul Simonei Halep: "Iată de ce am preferat să rămân tăcut"

Patrick Mouratoglou, pe larg despre cazul Simonei Halep: "Iată de ce am preferat să rămân tăcut"

Patrick Mouratoglou a oferit o reacție pe larg despre situația Simonei Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj.

Antrenorul francez spune că n-a reacționat în ultimele zile deoarece a fost ocupat cu „a o ajuta și a o susține (pe Simona – n.red). în demersul de a demonstra adevărul.

"Salutări, tuturor. În primul rând, vreau să spun că echipa noastră este în stare de șoc încă de când Simona ne-a informat despre testul anti-doping de la US Open. În aproape 30 de ani, în care am lucrat cu sute de sportivi profesioniști, nu am întâlnit niciodată o astfel de situație.

ADVERTISING

Apreciez că mulți dintre oamenii din tenis care au lucrat îndeaproape cu Simona sau care o cunosc personal au vorbit. Vreau să le mulțumesc acestor oameni pentru că s-au exprimat puternic într-un moment atât de important. Cuvintele lor formează un mesaj puternic, cu care sunt de acord.

De când Simona a fost testată pozitiv, am preferat să rămân tăcut. Prioritatea mea a fost să-mi canalizez toate energiile pentru a o ajuta și a o susține în demersul de a demonstra adevărul.

Știind-o pe Simona atât de bine, pot să asigur că e un model în ceea ce privește integritatea. Este complet împotriva oricărei forme de doping și știu că nici măcar nu i-a trecut prin minte vreodată să ia o substanță interzisă. Am încredere în ea 100%.

ADVERTISING

Împreună vom lupta să demonstrăm adevărul", a scris Patrick Mouratoglou pe pagina sa de Instagram.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat săptămâna trecută că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

ADVERTISING

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!