Patrick McEnroe: "Nu cred că ar trebui să spunem că Simona Halep este o victimă"

Patrick McEnroe: "Nu cred că ar trebui să spunem că Simona Halep este o victimă"

Patrick McEnroe consideră că Simona Halep nu poate fi considerată „o victimă” și că ar trebui să aibă o anumită responsabilitate pentru că a fost depistată pozitiv la testul antidoping.

Fostul tenismen afirmă că Halep „este o persoană foarte drăguță”, dar că trebuie să-și asume o responsabilitate chiar dacă a luat neintenționat o substanță interzisă.

"E foarte politicoasă și drăguța, dar asta nu are legătură cu subiectul. Ea nu spune (că) nu a luat medicamentul. Cel puțin în comentariul ei, ea spune că nu a luat niciodată cu bună știință o substanță interzisă", a spus McEnroe.

ADVERTISING

"Cineva i-ar fi putut da vitamine și să-i strecoare printre și o substanță interzisă, așa că evident că sportivul trebuie să fie conștient de asta. Să spunem de dragul argumentului că așa s-a întâmplat. Dacă se va dovedi asta, atunci am putea spune că nu este atât de grav. Însă nu cred că trebuie să spunem că Simona este o victimă în acest caz. Trebuie să fii responsabil ca sportiv. Este adultă și o tenismenă de mare succes", a conchis acesta în podcastul său, citat de tennisworldusa.org.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat săptămâna trecută că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!