Cât poate dura procesul Simonei Halep și cât va sta cu siguranță departe de tenis

Cât poate dura procesul Simonei Halep și cât va sta cu siguranță departe de tenis

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată dopată la US Open 2022.

Tenismena noastră are la dispoziție trei săptamâni pentru a contesta decizia de suspendare provizorie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dezvăluie că procesul ar putea dura între șase luni și un an, perioadă în care Simona nu va avea dreptul de a participa la vreo competiție oficială!

"În condițiile în care se dovedește nevinovăția perioada asta de suspendare provizorie se scade. Nu știu, să spunem că Simona a fost suspendată șase luni, procesul va dura, să zicem, încă șase luni și dacă se dovedește că este nevinovată, ea poate să înceapă activitatea imediat după aceea", a spus Jura la Digi FM.

ADVERTISING

Conform acestuia, substanța cu care Simona a fost depistată pozitiv pentru dopaj, roxadustat, se încadrează în categoria fără prag, astfel că nu contează cât de mică este concentrația.

"Sunt două tipuri de substanțe dopante. Substanțe pentru care este necesar un prag. Ai o concentrație să zicem peste 5%. Dacă ai sub 5% nu este considerat doping, dacă ai peste 5% e considerat dopaj. Dar sunt substanțe unde nu au nevoie de prag. Unde chiar dacă a fost depistat, să spunem, 0,00001% deja ești considerat dopat. Deci se face diferența între aceste două categorii de substanțe interzis", a mai spus Jura.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, vineri, că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!