Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru un test pozitiv

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru un test pozitiv

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru un test pozitiv la US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, astăzi, ca Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

"Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare de tenis română în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2022 (TADP). ITIA a trimis jucătorului o notificare pre-inculpare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, în conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără un MAUT valabil).

ADVERTISING

Halep, care se află pe locul 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce a concurat la US Open în august 2022.

Eșantionul a fost împărțit în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că eșantionul A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Rezultatele analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.

Jucătorul și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, ceea ce a confirmat constatarea în proba A. În timp ce este suspendat provizoriu, jucătorul nu este eligibil să concureze sau să participe la orice evenimente de tenis sancționate organizate de organele de conducere ale sportului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ITIA este terțul delegat, conform Codului Mondial Antidoping al Federației Internaționale de Tenis, organismul internațional de guvernare pentru sportul tenisului și semnatar al Codului. ITIA este responsabilă pentru gestionarea și administrarea anti-doping în tenisul profesionist, în conformitate cu TADP 2022", se arată în comunicatul ITIA.

"Astăzi incepe cea mai grea luptă din viața mea"

La scurt după apariția acestei informații șocante, Simona Halep a reacționat prin intermediul rețelelor de socializare:

"Astăzi incepe cea mai grea luptă din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost informată că am fost testată pozitiv cu o substanța numită Roxadustat, într-o cantitatea foarte mică, care reprezintă cel mai mare șoc din viața mea.

ADVERTISING

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin cap și este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Pusă în fața unei situații atât de nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la final ca să dovedesc că n-am luat cu bună știință nicio substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai tărziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare, și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani"

Ce este Roxadustat, substanța pentru care Simona Halep a fost suspendată provizoriu

Roxadustat, vândut sub marca Evrenzo, este un medicament anti-anemie.

Este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge.

A fost investigat în studii clinice pentru tratamentul anemiei cauzate de boala renală cronică.

La US Open 2022, Simona Halep a fost eliminată încă din runda inaugurală de Daria Snigur, ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări.

Sportiva din Ucraina s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 0-6, 6-4.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!