Reacția Simonei Halep după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj: "Astăzi incepe cea mai grea luptă din viața mea"

Reacția Simonei Halep după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj: "Astăzi incepe cea mai grea luptă din viața mea"

Simona Halep a oferit prima reacție după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că tenismena noastră a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

Fostul lider WTA susține că este nevinovat și va lupta pentru a dovedi că „n-am luat cu bună știință nicio substanță interzis”.

"Astăzi incepe cea mai grea luptă din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost informată că am fost testată pozitiv cu o substanța numită Roxadustat, într-o cantitatea foarte mică, care reprezintă cel mai mare șoc din viața mea.

ADVERTISING

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin cap și este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Pusă în fața unei situații atât de nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la final ca să dovedesc că n-am luat cu bună știință nicio substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai tărziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare, și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani", se arată într-un mesaj al Simonei.

ADVERTISING

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru un test pozitiv la US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, astăzi, ca Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!