Andy Murray intervine în cazul lui Alexander Zverev, acuzat de violență conjugală

Andy Murray intervine în cazul lui Alexander Zverev, acuzat de violență conjugală

Britanicul Andy Murray a cerut Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP) să ia „foarte în serios” cazurile de violenţă conjugală, după acuzaţiile aduse lui Alexander Zverev de fosta prietenă a jucătorului german, Olia Şaripova.

„Am citit nişte lucruri şi este clar că tenisul nu are o politică referitoare la violenţa conjugală. Este un lucru pe care noi ca sport ar trebui să-l examinăm, pentru ca ATP să ştie ce să facă în această situaţie, în loc să ne gândim la aceste lucruri şi să reacţionăm după ce se întâmplă. Am putea fi ceva mai proactivi într-o astfel de situaţie. Trebuia s-o ia foarte în serios şi să vadă ce se va întâmpla lunile următoare”, a declarat Murray pentru cotidianul The Guardian.

ADVERTISING

Zverev continuă să nege acuzaţiile aduse de Şaripova, care susţine că a fost lovită de mai multe ori de tenismanul german.

Răspunzând cu întârziere la acuzaţiile vizându-l pe Zverev, ATP a condamnat "orice formă de violenţă sau de abuz".

Sârbul Novak Djovic, liderul mondial al tenisului masculin, care a demisionat în luna august din consiliul jucătorilor ATP, a spus că această asociaţie ar trebui să aibă propria sa politică referitoare la violenţa conjugală, aşa cum se întâmplă în sportul din Statele Unite.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇