Cosmin Olăroiu a câștigat titlul în China, dar are o mare nemulțumire

Cosmin Olăroiu a câștigat titlul în China, dar are o mare nemulțumire

Antrenorul român Cosmin Olăroiu a avertizat că ar putea pleca de la echipa Jiangsu Suning, pe care a condus-o recent la câştigarea primului ei titlu de campioană a Chinei la fotbal, dacă nu se vor realiza transferurile pe care le cere, transmite Reuters.

Jiangsu a fost aproape de a-l aduce pe galezul Gareth Bale de la Real Madrid, în urmă cu 18 luni, însă asta se petrecea înainte ca autorităţile de la Beijing să schimbe politica în privinţa investiţiilor în jucători străini şi înaintea pandemiei de coronavirus.

Olăroiu a precizat că problema întăririlor echipei a devenit mărul discordiei la club şi s-ar putea încheia cu plecarea sa înaintea debutului sezonului 2021.

ADVERTISING

''Ne-am confruntat cu probleme în faţa adversarelor, dar ne-am confruntat şi cu probleme din interiorul clubului nostru, iar acest lucru m-a dezamăgit puţin după finală, deşi am câştigat'', a declarat Olăroiu în podcastul The Asian Game (Jocul Asiatic).

''Vreau să câştig şi voi merge mereu acolo unde există dorinţă de victorie, la cluburi care au această dorinţă. De obicei, când nu văd acest lucru, nu îmi place să mai rămân. Până acum nu am discutat cu nimeni de la club, dar vom vedea în zilele următoare ce vom face pentru sezonul viitor şi voi decide după aceea'', a declarat tehnicianul român.

Olăroiu a preluat echipa de la italianul Fabio Capello în martie 2018 şi a condus-o spre succes în Super Liga Chineză, după performanţele realizate cu mai multe cluburi în Orientul Mijlociu, precizează Reuters.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cosmin Olăroiu a cucerit titlul în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, a condus-o pe Al Ahli (EAU) până în finala Ligii Campionilor Asiei în 2015, pierdută în faţa chinezilor de la Guangzhou Evergrande (0-1).

Victoria reuşită în faţa multiplei campioane a Chinei (opt titluri pentru Evergrande) în play-off-ul superligii i-a oferit lui Olăroiu o revanşă şi i-a adus echipei Jiangsu Suning un loc în ediţia viitoare a Ligii Campionilor Asiei.

''Sunt de trei ani la acest club şi când am venit mi-au promis că mă vor susţine în orice fel pentru a duce echipa în Liga Campionilor'', a explicat Olăroiu.

ADVERTISING

''Din nefericire, această susţinere nu a venit niciodată, deloc. Opt jucători care au jucat finala CSL au evoluat şi în primul meci cu Guanghzou când am venit aici. Guangzhou mai are doar doi sau trei jucători în lot care au evoluat atunci'', a subliniat Cosmin Olăroiu.

În ciuda problemelor cu care se confruntă, tehnicianul român a lăudat performanţa jucătorilor săi, într-un sezon dificil, în care echipa sa a fost nevoită să joace un campionat reformat, într-o serie de bule biosecurizate din cauza pandemiei de coronavirus.

''Când câştigi un titlu, apreciezi toţi jucătorii. Acesta a fost cel mai dificil titlu, deoarece la toate echipele la care am fost trebuie să câştigăm titlul, iar oamenii se aşteptau să câştigăm, însă acum a fost o surpriză. A fost foarte dificil, deoarece nu eram favoriţi la câştigarea competiţiei, însă jucătorii au fost fantastici. Au evoluat peste aşteptările noastre'', a concluzionat Olăroiu.

Echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenată de românul Cosmin Olăroiu, este noua campioană a Chinei, după ce a învins-o joi cu 2-1 pe Guangzhou Evergrande, în a doua manşă a finalei Superligii, meciul tur încheindu-se 0-0.

Jiangsu Suning a devenit în premieră campioană a Chinei, în timp ce Guangzhou rămâne cu opt titluri în ultimii 10 ani.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇