PSD se laudă că bradul de Crăciun de la Craiova a fost desemnat cel mai frumos din Europa. Topul e făcut de site-ul unde primăria a plătit și pentru locul 1 de Paște

PSD se laudă că bradul de Crăciun de la Craiova a fost desemnat cel mai frumos din Europa. Topul e făcut de site-ul unde primăria a plătit și pentru locul 1 de Paște

PSD se laudă miercuri seara, pe pagina de Facebook, că bradul de Crăciun de la Craiova a fost desemnat cel mai frumos din toată Europa. Site-ul care a întocmit topul la care se face referire este însă același către care Primăria Craiova a plătit „taxa” de 22.900 de euro în primăvară, când Târgul de Paște din oraș a fost desemnat drept principala destinație de profil din Europa.

Este vorba de site-ul European Best Destinations, care pune Craiova în fața unor metropole consacrate pentru târgurile de Crăciun. Pe locul doi se situează Londra, pe 3 Viena, pe 4 Varșovia și pe 5 Zagreb. Topul 10 este completat de Edingurgh, Budapesta, Praga, Bruxelles și Strasbourg. Pe locul 20 este un alt oraș din România, Brașovul.

ADVERTISING

Orașul care a devenit în câțiva ani una dintre destinațiile preferate de Crăciun are anul acesta cel mai frumos brad de Crăciun din Europa. Cu târguri autentice de Crăciun, ateliere creative pentru copii, jocuri, concerte, unul dintre cele mai frumoase patinoare de Crăciun din Europa și sute de mii de luminițe, Craiova este una dintre cele mai în vogă destinații de Crăciun în această iarnă.

Puține orașe din Europa au muncit atât de mult să facă din evenimentele dedicate Crăciunului un moment de pură magie, atât pentru tineri, cât și pentru vârstnici. Astea toate se traduc într-o mai mare atractivitate ca orașul Craiova să devină capitala României de Crăciun și una dintre cele mai bune destinații din Europa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Magia poveștilor lui Anderson, precum și a lui Moș Crăciun, trăsuri desprinse din basme, toate sunt ingrediente pentru un Crăciun de neuitat care te așteaptă în Craiova. Rezervă biletele de avion și cazarea în Craiova și descoperă cel mai frumos brad de Crăciun din Europa, în această sublimă capitală de Crăciun”, e descrierea pe care o găsim pe European Best Destinations.

Topul a fost rapid promovat de PSD, cu laude pentru Lia Olguta Vasilescu, care „face din nou diferența și dovedește iarăși cum sărbătorile Crăciunului pot fi o investiție inteligentă, care aduce prestigiu și profit concret, nu doar pentru economia și comunitatea locală, ci și pentru întreaga țară”.

ADVERTISING

„Craiova are cel mai frumos brad de Crăciun din toată Europa! Minunea, de 20 de metri înălțime, care încântă deopotrivă copii, tineri și vârstnici, a fost nominalizată dintre alți 25 de brazi de Crăciun din orașe faimoase precum Viena, Praga, Budapesta, Varșovia sau Londra, de un prestigios site de promovare turistică europeangestdestination.com. Bravo Craiova, felicitări Olguța!”, e mesajul de pe pagina de Facebook a PSD.

Craiova are cel mai frumos brad de Crăciun din toată Europa!

Craiova are cel mai frumos brad de Crăciun din toată Europa! Minunea, de 20 de metri înălțime, care încântă deopotrivă copii, tineri și vârstnici, a fost nominalizată dintre alți 25 de brazi de Crăciun din orașe faimoase precum Viena, Praga, Budapesta, Varșovia sau Londra, de un prestigios site de promovare turistică europeanbestdestination.com. (https://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/best-christmas-trees-in-europe/)Primarul nostru, Lia Olguta Vasilescu, face din nou diferența și dovedește iarăși cum sărbătorile Crăciunului pot fi o investiție inteligentă, care aduce prestigiu și profit concret, nu doar pentru economia și comunitatea locală, ci și pentru întreaga țară.Bravo Craiova, felicitări Olguța!https://10best.usatoday.com/interests/explore/10-best-european-christmas-markets-this-year/

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 22 noiembrie 2023

Ce nu spun cei de la PSD e că Primăria Craiova a plătit pentru o astfel de promovare.

Hotărârea Consiliului Local din aprilie prevedea „aprobarea includerii municipiului Craiova în clasamentele internaționale ale European Best Destinations” și „achitarea taxei în cuantum de 22.900 de euro, în două tranșe”.

Și în 2022 Primăria Craiova a plătit pentru promovarea internațională pe European Best Destinations, dar atunci Craiova s-a situat pe locul 6, după Budapesta, Basel, Metz, Viena și Montbeliard. În vara anului precedent, pentru această promovare a fost aprobată plata a 22.990 de euro, după ce cu câteva luni înainte, în mai, mai fuseseră plătite către European Best Destinations alte 24.480 de euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇