Nicușor Dan: O veste bună. Camera Deputaților a amânat votul pe Codul Urbanismului

Nicușor Dan: O veste bună. Camera Deputaților a amânat votul pe Codul Urbanismului

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că deputații au amânat votul pe Codul Urbanismului până în sesiunea din septembrie.

”O veste bună. Camera Deputaților a amânat votul pe Codul Urbanismului până în sesiunea din septembrie. Am fost impresionat de reacția profesioniștilor, a societății civile și a tuturor celor care au luat atitudine pe subiect.

Amânarea de azi ne dă timp tuturor să dezbatem serios proiectul de care depinde dezvoltarea viitoare a localităților din România. Mă bucur ca liderii coaliției, domnii Ciolacu și Ciucă, au înțeles îngrijorarea societății și au decis amânarea votului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

ADVERTISING

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că modificările Codului Urbanismului pe care și le dorește PSD reprezintă o „legalizare a hoției”.

„Fac un apel către liderii coaliției, domnul Ciolacu și domnul Ciucă, să trateze cu responsabilitate această chestiune. De ea depinde cum vor arăta orașele și satele. L-am auzit pe domnul Ciolacu spunând că își dorește să se întoarcă românii acasă.

Mulți dintre ei au plecat de sărăcie. Dar mulți au plecat pentru că n-au mai suportat nedreptate și legile date pentru șmecheri.

ADVERTISING

Dacă doriți să se întoarcă, domnule Ciolacu, nu mai dați legi pentru șmecheri!”, a spus Nicușor Dan.

Proiectul de Cod al Urbanismului despre care a vorbit Nicușor Dan este, în esență, o centralizate și actualizare a mai multor legi.

Codul a fost adoptat tacit de Senat.

Problema este că grupul PSD a propus (inițial la Senat, fără succes, și acum, din nou, la Camera Deputaților – n.red.) o serie de amendamente.

Despre acestea și despre efectul lor, Spotmedia.ro a scris deja pe larg pe 11 mai 2023, aici.

ADVERTISING

Potrivit primarului general, amendamentele PSD ridică mai multe tipuri de probleme. Iată despre ce este vorba.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇