Guvernul schimbă iar procedura pentru preț plafonat la energie. A renunțat la un document care ar fi creat haos

Guvernul schimbă iar procedura pentru preț plafonat la energie. A renunțat la un document care ar fi creat haos

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat, referitor la reglementarea privind depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul consum la care se acordă preţurile plafonate la energie electrică, că situaţia va fi rezolvată printr-un proiect de ordonanţă care va elimina această prevedere.

Proiectul de ordonanță va fi adoptat, săptămâna viitoare, în ultima şedinţă a Guvernului pe anul acesta, a transmis ministrul.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligaţia să dea o declaraţie pe proprie răspundere, anunţ că situaţia este în curs de rezolvare. Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanţă care să ELIMINE aceste declaraţii, pentru ca toţi cetăţenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum”, a scris Virgil Popescu, marţi pe Facebook.

ADVERTISING

Ministrul Energiei a adăugat că proiectul va fi finalizat şi pus în transparenţă decizională marți seară, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei şedinţe de guvern din 2022.

PSD a anunţat, marţi, că va propune, în coaliţia de guvernare, ca Executivul să dispună în regim de urgenţă eliminarea reglementării privind depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul consum la care se acordă preţurile plafonate la energie electrică.

Cine trebuie să completeze o cerere pentru a beneficia de preț plafonat la energie. Când și unde se depun formularele

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇