Avertismentul lui Anthony Fauci, pentru valul doi al pandemiei

Avertismentul lui Anthony Fauci, pentru valul doi al pandemiei

Anthony Fauci, cel mai mare expert în boli infecţioase din Statele Unite ale Americii, avertizează că urmează o perioadă dificilă în combaterea pandemiei de SARS-CoV2, pentru că transmiterea e mult mai facilă în sezonul rece. Declarația vine în contextul în care Donald Trump a minimizat situația COVID-19 din SUA.

”Vom avea multe probleme. Nu este o situaţie bună”, a spus Fauci într-un interviu acordat ziarului Washington Post.

„Toate stelele sunt situate într-un loc greşit atunci când intri în sezonul de toamnă-iarnă, când oamenii se adună acasă în interior. Nu poţi fi mai prost poziţionat”, a adăugat Fauci.

ADVERTISING

Trump spune că medicii din SUA umflă bilanțul morților de COVID-19 pentru bani


Vineri, SUA a marcat un nou record, de aproximativ 98.000 de cazuri noi într-o singură zi. Spitalizările şi decesele cresc, de asemenea, din nou. În ultimele zile s-au înregistrat peste 1.000 de decese zilnic, crescând bilanţul total la peste 230.000 de morţi.

Trump a minimizat datele, acuzând medicii că includ în bilanţ în mod fals decesele de cancer şi boli de inimă ca fiind cauzate de COVID-19, pentru a câştiga mai mulţi bani.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING



Rivalul lui Trump în alegeri, Joe Biden, a condamnat cu tărie remarcile preşedintelui, lăudându-i pe lucrătorii din domeniul sănătăţii.

Alyssa Farah, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a respins criticile lui Fauci şi a indicat că ar trebui să fie mai atent în comentariile publice cu privire la modul în care administraţia gestionează pandemia.

"Există un anumit dezacord în rândul medicilor cu privire la cererea preşedintelui. Dar, de fapt, cred că de aceea am reuşit să obţinem un răspuns puternic, aşa cum auziţi de ambele părţi", a declarat Farah pentru Fox News.

Ea s-a referit la Scott Atlas, un alt consilier al lui Trump pentru coronavirus, care doreşte să redeschidă rapid ţara. Atlas este medic, dar nu este expert în boli infecţioase şi pare să fi fost cooptat deoarece opiniile sale se aliniază cu cele ale lui Trump.

Vezi aici Dosarul alegerilor americane

Cum a devenit avortul temă electorală și cum profită liderii iliberali de agenda ultra-conservatoare pentru a-și întări puterea – Interviu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇