Tratamentul experimental care i-a fost injectat și lui Donald Trump pentru COVID-19 a fost suspendat în SUA fără explicații

Tratamentul experimental care i-a fost injectat și lui Donald Trump pentru COVID-19 a fost suspendat în SUA fără explicații

Societatea americană în domeniul biotehnologiei Regeneron a anunţat vineri suspendarea testului clinic al cocteilului său cu anticorpi de sinteză împotriva COVID-19, realizat asupra unor bolnavi spitalizaţi care au nevoie de oxigen în debit mare, dar care nu sunt intubaţi, relatează AFP.

Acest cocteil de anticorpi monoclonali i-a fost injectat și lui Donald Trump la începutul lui octombrie, iar Regeneron a depus la scurt timp după aceea o cerere de autorizare condiţionată la Agenţia americană a medicamentului (FDA), pentru ca tratamentul să poată fi administrat în masă bolnavilor nespitalizaţi care au simptome uşoare spre moderate.

ADVERTISING

Societatea nu a prezentat motivul suspendării testului.

Ea a anunţat doar că Comitetul ştiinţific care supervizează studiul a recomandat suspendarea, din cauza unui ”posibil semnal privind siguranţa şi a unui profil defavorabil risc/beneficiu”.

Testele tratamentelor sau vaccinurilor pot fi suspendate atunci când un participant se îmbolnăveşte, pentru a se verifica dacă boala este un efect secundar sau este independentă de produsul testat.

Mai multe teste au fost suspendate în ultimele luni, iar apoi au fost reluate - vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

ADVERTISING

Un tratament cu anticorpi ai altei societăţi, grupul Eli Lilly, a fost suspendat în urmă cu două săptămâni.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇