Arafat: Am reușit să cumpărăm primele 40.000 de teste rapide. Urmează alte 3 milioane

Arafat: Am reușit să cumpărăm primele 40.000 de teste rapide. Urmează alte 3 milioane

România a cumpărat primele teste rapide pentru depistarea COVID-19, cele pe bază de antigen. Este vorba despre 40.000 de teste.

Acestea vor ajunge în unitățile de primiri urgențe (UPU) din spitale în această săptămână, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Autoritățile urmează să cumpere alte 3 milioane de teste rapide pentru COVID-19.

Am reușit să cumpărăm primele 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen. Acestea se vor transmite în cursul săptămânii la unitățile de primiri urgențe, dar vor fi folosite la cazurile simptomatice. Al doilea pas a fost OUG prin care vom cumpăra 3 milioane de teste rapide pe bază de antigen. Asta va grăbi depistarea pozitivilor, carantinarea și izolarea.

Raed Arafat, la Antena3, citat de G4Media
ADVERTISING

Secretarul de stat a mai spus că ”am ajuns de la câteva mii de teste pe zi”, ”la 40 – 50 de mii de teste, dar nu se fac atâtea”.

Șeful DSU susține că depistarea infecțiilor va fi mai rapidă acum.

Testele cu antigen nu erau recunoscute în iulie, acum sunt recunoscute. O să se achiziționeze trei milioane de teste rapide, depistarea cazurilor va fi mai rapidă. Sunt colegi care spun că trebuie să continuăm tot cu testele PCR. Dacă se va dovedi că diferența între teste rapide și PCR nu e mare, se vor folosi teste rapide.

Raed Arafat
ADVERTISING

Cifrele pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, duminică, 6.752 de noi infectări cu coronavirus.

Așadar, am ajuns la un total de 303.751 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

Totodată, bilanțul deceselor a ajuns la 7.879, cu cele 86 de morți anunțate duminică.

În spitalele COVID, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.295. La ATI erau internaţi 1.056 de pacienţi, un nou record.

Detalii aici - Am trecut de 300.000 de cazuri de COVID-19, depistate de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore avem aproape 7.000 de cazuri noi și 86 de decese. Record de pacienți la ATI (Infografice)

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇