Avem din nou nevoie de declarație pe propria răspundere. O putem completa online, dar tot trebuie semnată de mână

Avem din nou nevoie de declarație pe propria răspundere. O putem completa online, dar tot trebuie semnată de mână

Începând de luni, 9 noiembrie, intră în vigoare noile restricții pentru oprirea răspândirii COVID-19. Printre ele, și aceea care impune declarația pe proprie răspundere pentru cei care circulă în intervalul orar 23:00 – 05:00.

În acest context, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat platforma electronică unde poate fi completată online această declarație. Declarația poate fi completată AICI.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În orice caz, și în comunicatul STS se precizează că este nevoie de semnătură olografă, adică scrisă de mână.

”Platforma, operaționalizată pe site-ul STS, permite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator.

După completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

Precizăm că datele personale completate de cetățeni pe platforma electronică https://formular.sts.ro nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor”, se arată în comunicatul STS transmis SpotMedia.ro.

Declarația poate fi descărcată și de pe site-ul știrioficiale.ro - de AICI. Modelul de adeverință pe care trebuie să îl completeze angajatorii îl găsiți AICI.

Citește articolele zilei, pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!