Ca un uriaş care îşi croieşte drum din adâncuri: O sculptură spectaculoasă cioplită în ciotul unui copac

Ca un uriaş care îşi croieşte drum din adâncuri: O sculptură spectaculoasă cioplită în ciotul unui copac

Ajuns într-o stare precară ca urmare a furtunilor ce au trecut peste el, cel mai înalt copac din Ţara Galilor a trebuit să fie tăiat, însă administratorii parcului în care se afla au decis că acesta nu va fi sfârşitul său. Prin urmare, s-au apucat să caute un artist care să transforme bucata de aproximativ 15 metri rămasă din trunchi într-o sculptură.

Printre cei care au răspuns provocării s-a aflat Simon O’Rourke din Ţara Galilor de Nord, a cărui idee de design i-a convins pe cei de la Natural Resource Wales.

ADVERTISING

„Am început să mă documentez în legătură cu această regiune şi am aflat că zona păduroasă în care se află copacul era cunoscută ca Uriaşii din Vyrnwy (Giants of Vyrnwy). Acest lucru mi-a dat de gândit şi m-am decis asupra unei mâini uriaşe, simbolizând uriaşii şi ultima încercare a copacului de a atinge cerul”, spune O’Rourke pe site său.

Totul s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani, însă povestea a fost readusă în atenţie de O’Rourke, care a postat recent câteva imagini cu procesul creaţiei.

Back in 2011 I created the Giant Hand of Vyrnwy from Wales tallest tree, which had become storm damaged and needed to be...

Posted by Simon O'Rourke - Tree Carving on Tuesday, October 27, 2020
ADVERTISING

După ce a primit undă verde, O’Rourke s-a apucat de cioplit, transformând partea superioară a arborelui într-o mână gigantică ce pare să iasă din restul trunchiului, invocând parcă imaginea unui uriaş ce încearcă să-şi croiască drum din adâncuri printre pământeni. Lucrarea, intitulată Giant Hand of Vyrnwy, măsoară peste 15 metri şi, aşa cum ne-am putea aştepta, este rezultatul unor eforturi intense. 

Din cauza terenului dificil, două zile a durat doar instalarea eşafodajului. Au urmat apoi şase zile de muncă asiduă cu fierăstrăul şi polizorul. La final, sculptura a fost finisată cu ulei de tung.

ADVERTISING

„Mi-a plăcut să lucrez la sculptura în formă de mână, deoarece mi-a amintit cât de mici suntem comparativ cu alte organisme vii de pe această planetă”, spune O’Rourke.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇