Acord între Gilead Sciences și Comisia Europeană pentru furnizarea remdesivir în UE

Acord între Gilead Sciences și Comisia Europeană pentru furnizarea remdesivir în UE

Compania Gilead Sciences și Comisia Europeană (CE) au ajuns la un acord important care va asigura, în următoarele luni, furnizarea medicamentului Veklury (remdesivir), prima opțiune de tratament antiviral aprobat pentru tratarea COVID – 19, pentru pacienții din statele UE și ai Marii Britanii.

Pentru a sprijini acest acord, CE a folosit Instrumentul de Asistență pentru Situații de Urgență (IASU), care permite achiziționarea centralizată a medicamentului Veklury, precizează Gilead, într-un comunicat.

ADVERTISING

Această modalitate fără precedent de achiziție a tratamentelor farmaceutice reflectă angajamentul comun al Gilead și CE de a răspunde nevoilor pacienților în timpul pandemiei globale, pentru a asigura accesul rapid și echitabil la Veklury.

Acest acord este în concordanță cu contractul de preț și furnizare, anunțat anterior, împreună cu Guvernul Statelor Unite ale Americii.

UE va primi curând medicamentul

Gilead va livra, în scurt timp, cantitatea de remdesivir achiziționată care va fi distribuită statelor membre UE și Regatului Unit, acolo unde nevoia este mai acută.

ADVERTISING

Comisia Europeană va fi responsabilă în întregime de deciziile privind împărțirea tratamentului între statele membre.

În baza angajamentului de a asigura acces continuu la remdesivir, Gilead a făcut eforturi considerabile pentru dezvoltarea, testarea și eficientizarea modului de producție a remdesivir, făcând investiții semnificative pentru a crește capacitatea de producție și distribuție.

Din octombrie va putea fi satisfăcută cererea la nivel global

Așteptările companiei sunt ca, până la finalul lunii septembrie 2020, capacitatea de furnizare să fie mai puțin restricționată.

ADVERTISING

Astfel, luând în considerare ratele de infectare preconizate în prezent, cantitatea produsă de companie începând cu luna octombrie va satisface în timp real cererea de remdesivir la nivel global.

Așadar, compania Gilead se angajează să colaboreze cu autoritățile din domeniul sănătății pentru a asigura accesul necesar la remdesivir și, astfel, de a contribui la reducerea semnificativă a poverii COVID-19 pe care întreaga lume o resimte.

Veklury a primit aprobarea de introducere pe piață din partea CE

Veklury a primit o autorizație condiționată de introducere pe piață, din partea CE, la data de 3 iulie 2020.

În cadrul acesteia se precizează că Veklury este indicat pentru tratarea COVID – 19, la adulți și adolescenți (în vârstă de 12 ani și mai mari, cu o greutate de cel puțin 40kg), care suferă de pneumonie și necesită oxigen suplimentar.

Studiile clinice în curs de desfășurare evaluează permanent siguranța și eficacitatea remdesivir.

Există studii în derulare care evaluează eficacitatea produsului remdesivir în asociere cu medicamente antiinflamatorii, pentru diferite categorii de pacienți, inclusiv copii.

Citește și:

Tătaru: Urmează să primim alte 600 de flacoane de Remdesivir. Trump a impus ca toată producţia să rămână în SUA

Germania mai are doar câteva sute de doze de remdesivir și ar vrea să producă medicamentul în Europa, după ce Trump a cumpărat întregul stoc

Administrația Trump a cumpărat tot remdesivir-ul din lume. Experții se tem că așa se va întâmpla și cu vaccinul anti-COVID


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇