Germania mai are doar câteva sute de doze de remdesivir și ar vrea să producă medicamentul în Europa, după ce Trump a cumpărat întregul stoc

Germania mai are doar câteva sute de doze de remdesivir și ar vrea să producă medicamentul în Europa, după ce Trump a cumpărat întregul stoc

Germania dispune în prezent de doar câteva sute de doze din antiviralul remdesivir, utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, le-a declarat luni eurodeputaţilor ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, precizând că lucrează pentru a se asigura că medicamentul ar putea fi produs în Europa, transmite Reuters.

Antiviralul remdesivir, produs de compania americană Gilead Sciences Inc., este singurul medicament care a primit autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă la nivelul Uniunii Europene ca tratament împotriva COVID-19.

ADVERTISING

”Nu avem un stoc uriaş acum, avem câteva sute de doze”, a spus Jens Spahn într-o videoconferinţă organizată de Parlamentul European.

Răspunsul său a venit la întrebarea unor eurodeputaţi despre disponbilitatea Germaniei de a ajuta alte ţări din UE în lupta împotriva noului coronavirus.

Săptămâna trecută, Spahn a spus că Germania are suficiente rezerve de remdesivir pentru a trata numărul limitat de pacienţi cu COVID-19 aflaţi în prezent în această ţară.

Îngrijorările privind disponibilitatea acestui medicament au crescut după ce Departamentul american al Sănătăţii a anunţat săptămâna trecută că şi-a asigurat aproape toate producţia de remdesivir din următoarele trei luni.

ADVERTISING

Jens Spahn a mai spus că lucrează pentru a se asigura că medicamentul ar putea fi produs în Europa şi să fie disponibil pentru mai mulţi pacienţi, dacă va fi nevoie.

”Ne aşteptăm de la o companie internaţională ca Gilead să nu vrea doar acces pe piaţa UE ş preţuri mari pentru alte produse. Aştept de asemenea livrări în Europa şi în Uniunea Europeană”, le-a declarat el eurodeputaţilor.

Ministrul german a adăugat că a discutat acest subiect cu ministrul american al sănătăţii şi cu compania Gilead.

Citește și: Administrația Trump a cumpărat tot remdesivir-ul din lume. Experții se tem că așa se va întâmpla și cu vaccinul anti-COVID

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇