Stelian Ion promite CSM că îi va retrimite proiectele de modificare a Legilor Justiţiei. De data asta, cu toate avizele

Stelian Ion promite CSM că îi va retrimite proiectele de modificare a Legilor Justiţiei. De data asta, cu toate avizele

Ministrul Justiției, Stelian Ion, va retrimite la CSM proiectele de modificare a Legilor Justiţiei spre avizare pentru că inițial nu avea toate avizele necesare.

„Vom trimite un răspuns la adresa pe care ați formulat-o. Este clar că vom înainta în urma avizării de către toate ministerele, vom trimite acele avize şi toate punctele de vedere, cu menţiunea care au fost preluate, în ce măsură au fost preluate şi va fi nevoie de o altă analiză, aşa încât vă rog să ţineţi cont de acest fapt, că se va retrimite proiectul în urma obţinerii tuturor avizelor”, a declarat Stelian Ion, în ședința CSM de joi, 8 aprilie.

ADVERTISING

La rândul său, judecătorul Bogdan Mateescu,  preşedintele CSM, a spus că Stelian Ion se referă la o adresă pe care a înaintat-o către ministrul Justiției și către premierul Florin Cîțu, pornind de la primirea unei forme de propuneri de modificare a Legilor Justiției.

"Am analizat împreună cu staff-ul Consiliului măsura în care putem da aviz pe o formă inițială și am constatat că, potrivit procedurilor, proiectul se trimite inclusiv CSM numai după ce are toate avizele de la celelalte ministere. Deci nu o formă inițială, ci o formă finală, spune procedura, însoțită de celelalte avize.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am făcut lucrul acesta nu ca să caut nod în papură procedural, în niciun caz. Făceam referire la experiența în care Consiliul a fost pus în postura de a aviza propuneri în stadiu incipient, iar politica, filosofia întregii legi se schimbase și Consiliul nu a putut să își exprime un punct de vedere de genul acesta", a clarificat Bogdan Mateescu.

Bâlci pe Justiţie în coaliţie

Ministrul Justiţiei anunțase pe 26 martie că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii spre avizare proiectele de modificare a Legilor Justiţiei.

ADVERTISING

Recent, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că modificările Legilor Justiției trimise de ministrul de resort la CSM nu au fost discutate în coaliție.

Ca un răspuns, Stelian Ion l-a contrazis și a transmis că 80% dintre reglementările proiectului noilor legi ale Justiției provin din proiectul PNL.

Și Dan Barna a spus că nemulţumirile unor liberali cu privire la faptul că ministrul Justiţiei nu a discutat cu partenerii de coaliţie sunt „o chestiune de proces”, care tocmai a fost „reglată”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇