Dan Barna, despre consultările din coaliție pe Legile Justiției: Situaţia e mai... e ca la Radio Erevan

Dan Barna, despre consultările din coaliție pe Legile Justiției: Situaţia e mai... e ca la Radio Erevan

Co-preşedintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, afirmă că Legile Justiţiei sunt în consultare publică de o jumătate de an şi că ministrul Justiţiei a anunţat de la tribuna Parlamentului că se fac modificări legislative în domeniu.

El compară situaţia creată, care a stârnit nemulţumirea unora dintre liberali, cu Radio Erevan.

"Situaţia e mai... e ca la Radio Erevan. Legile Justiţiei sunt în consultare publică de şase luni. Colegii de la PNL le-au primit, liderii de grup şi de la Senat şi de la Cameră le-au primit, deja sunt două săptămâni de când Stelian Ion le-a trimis aceste legi.

Stelian Ion a anunţat de la tribuna Parlamentului dezbaterile pe SIIJ, pe Secţia specială. (...) Astăzi însă, în şedinţa de coaliţie, am clarificat, ca să nu mai fie niciun fel de echivoc, să nu mai avem aceste mesaje distonante", a declarat Dan Barna, marţi seară, la Digi24.

El a reafirmat că ministrul Justiţiei va avea la minister "discuţii şi consultări" cu "specialiştii" din partidele din coaliţie, pentru a "trece încă o dată în revistă toate nuanţele şi toate elementele unde ar putea să existe puncte de vedere diferite".

Barna anunță că Stelian Ion se va consulta cu reprezentanţii coaliţiei pe Legile Justiției: Se va constitui un grup interministerial. Trebuie să avem un acord

"Dacă le clarificăm la nivel de specialişti e excelent, dacă vor fi unele lucruri unde e nevoie de o decizie politică la nivel de coaliţie va veni săptămâna viitoare, în şedinţa coaliţiei, cu acele aspecte unde, să spunem, sunt puncte de vedere diferite astfel încât - şi, de fapt, ăsta e obiectivul - proiectul de lege ce va fi adoptat de Guvern să fie unul care are suportul asumat al întregii coaliţii, astfel încât să avem Legile Justiţiei cu susţinere clară în Parlament”, a adăugat vicepremierul Dan Barna.

El a precizat că nu se pune problema că Legile Justiţiei să fie propuse spre adoptare "fără consultare".

În ceea ce priveşte nemulţumirile unor liberali cu privire la faptul că ministrul Justiţiei nu a discutat cu partenerii de coaliţie, Dan Barna consideră că "este o chestiune de proces", care tocmai a fost "reglată".

"Zâmbesc pentru că este o chestiune de proces, nu este o chestiune de fond. Şi este, da, dragii noştri colegi, lucrurile acelea erau la îndemână, le aveaţi, dar nu am venit să vă şi spun: vă rog frumos, uitaţi-vă în ele. Cam despre asta e vorba. Este o chestiune de proces, firească", a adăugat Dan Barna.

El a precizat că nu ştie să existe "vreo nemulţumire" legată de subiectul privind Legile Justiţiei la Palatul Cotroceni.

Vezi și:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇