Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunțat, marţi, că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, se va consulta în zilele următoare cu reprezentanţii fiecărui partid din coaliţia guvernamentală pe tema Legilor Justiţiei, astfel încât să existe susţinere pentru acest proiect.
„Legile Justiţiei sunt pe fluxul de a ajunge la formula pe care coaliţia o va prezenta în Parlament. Se va constitui un grup interministerial, în următoarele zile continuă discuţiile ministrului Justiţiei cu specialiştii din fiecare partid al coaliţiei, procedura de avizare, de asemenea, curge, astfel încât, într-un termen cât mai scurt, într-o săptămână jumătate – două săptămâni, să putem adopta în Guvern aceste legi şi să le aducem în Parlament pentru dezbateri. (…)
Legile Justiţiei sunt în dezbatere publică de şase luni de zile.
A fost adoptat acum mai bine de o lună şi jumătate un memorandum în Guvern prin care s-a stabilit foarte clar acest calendar, pe care Stelian Ion îl respectă şi suntem obligaţi să-l respectăm, tocmai de aceea şi discuţia de astăzi.
E foarte clar că trebuie să avem un acord al coaliţiei la nivelul Guvernului, tocmai pentru a veni cu o formulă solidă şi consolidată în Parlament. Se va întâmpla lucrul acesta.
Exact cum am spus, la Ministerul Justiţiei, în zilele următoare, vor avea loc aceste consultări cu reprezentanţii fiecărui partid din coaliţie, astfel încât formula pe care o avem şi care este în momentul de faţă în dezbatere publică să aibă susţinerea coaliţiei şi să vină din această postură de document de lege adoptat în Guvern„, a declarat Barna, după reuniunea coaliţiei guvernamentale.
- Stelian Ion îi răspunde lui Orban pe Legile Justiției: 80% dintre reglementări provin din proiectul PNL
- Stelian Ion, despre noutăţile din proiectele noilor Legi ale Justiţiei: Am conferit un rol mai important CSM în numirea procurorilor de rang înalt
El a precizat că în şedinţă nu s-au discutat chestiunile de fond în cazul Legilor Justiţiei. „Eventualele elemente asupra cărora ar trebui să avem o decizie politică vor veni în următoarele şedinţe ale coaliţiei”, a spus Barna.
Întrebat dacă Poliţia judiciară ar trebui să rămână la MAI cum este în prezent sau să treacă la Ministerul Justiţiei, cum prevede programul de guvernare, el a răspuns: „În momentul de faţă, aceste legi sunt în dezbatere. (…) Nu o să mă exprim pe un punct, pentru că va fi o decizie a coaliţiei”.
„În momentul de faţă poziţia mea este de a respecta prevederile din programul de guvernare. Evit să detaliez pe conţinut. Nu am spus că mi-am schimbat poziţia reflectată în programul de guvernare”, a afirmat Dan Barna.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
- Orizontul premierului Cîțu
- Marius Geantă: Avem nevoie urgent de un program de secvențiere genomică în masă, pentru a controla pandemia – Interviu
- Putin, cacealma la granița cu Ucraina? SUA și UE se pregătesc pentru ce-i mai rău. Ceea ce e o veste proastă pentru Kremlin
- Ministrul Sănătății face un pas înapoi după dezvăluirea SpotMedia.ro. Șeful INSP va fi numit tot fără concurs, dar cu condiție de vechime și specialitate (documente)
- Ce se întâmplă, de fapt, cu semaforizarea inteligentă din București? Nicușor Dan spunea că s-a stricat, Primăria Capitalei susține că funcționează
- Oamenii de știință au găsit o metodă de a face dinții să crească din nou
- Vești bune: Speranțe de relaxare, exemple de revenire și soluții pentru drumul lung cu trenul