Ministerul Sănătății dezvăluie alte probleme pe care le are documentul pentru constituirea grupului de lucru pentru raportarea Covid

Ministerul Sănătății dezvăluie alte probleme pe care le are documentul pentru constituirea grupului de lucru pentru raportarea Covid

Ministerul Sănătăţii a venit, luni, cu noi precizări legate de grupul de lucru despre care fostul ministru Vlad Voiculescu spune că a fost creat cu știrea premierului, fapt pe care Florin Cîțu l-a catalogat drept minciună.

După ce în acest scandal a apărut și un document, pe care SpotMedia.ro vi l-a prezentat duminică seara, iar Cîțu a spus că acesta nu are valoare executivă, Ministerul arată acum că numărul de înregistrare pus de Andreea Moldovan pe decizie a fost folosit și cu altă ocazie.

"Ca urmare a solicitării domnului Florin Cîţu, prim-ministrul României şi ministrul interimar al Sănătăţii, de a verifica existenţa numărului de înregistrare a documentului apărut în spaţiul public, cu titlul 'Decizie' nr. 578 din data 12.04.2021, Ministerul Sănătăţii face următoarea precizare:

ADVERTISING

Din consultarea Registrului Intrare - Ieşire a corespondenţei aferent cabinetului doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori şi fiecare menţiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menţionate", se arată în informarea Ministerului Sănătăţii.

Instituția precizează că sunt și alte erori de procedură, cum ar fi faptul că numerele de înregistrare trebuie trecute, atât în Registrul intrări-ieșiri, cât și pe documente, "în format letric, de mână, nu în format electronic".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul îî cere fostului șef să ”înceteze diseminarea informațiilor false”

Anterior, un comunicat al aceleiași instituții, condusă interimar de Florin Cîțu, preciza că ”în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătății”.

Comunicatul inițial arăta că legislația în vigoare ”prevede că, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, ministrul emite ordine şi instrucțiuni cu caracter normativ sau individual. Nu decizii”. Astfel, decizia semnată de Andreea Moldovan nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ.

ADVERTISING

Documentul conținea și o adresare directă din partea instituției către cel care a condus-o până acum câteva zile.

”Declarațiile susținute de fostul ministru Vlad Vasile Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că domnia sa nu cunoaște legislația, atribuțiile ce revin funcției de ministru și procedurile administrative. (...)

Ministerul Sănătății solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament”, a transmis Ministerul Sănătății.

Citește pe același subiect pe SpotMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇