Liberalii se reunesc azi pentru a lua o decizie privind demisiile miniștrilor USR PLUS

Liberalii se reunesc azi pentru a lua o decizie privind demisiile miniștrilor USR PLUS

Liberalii se reunesc miercuri, de la ora 10.00, într-o ședință a Biroului permanent național, pentru a stabili drumul pe care îl parcurg în continuare, a declarat Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

Totodată, vor lua o decizie cu privire la miniștrii USR PLUS care au demisionat, dar și la ceilalți angajați ai partidului din Guvern.

„Vom avea un Birou permanent național și vom lua o decizie și în acest sens, să vedem exact care este drumul pe care îl vom parcurge în continuare, inclusiv cu situația în care suntem. Pentru că cei de la USR PLUS, așa cum ați spus, și-au dat demisia doar miniștrii, iar pe secretari de stat, prefecți, subprefecți vor să îi păstreze în funcții.

ADVERTISING

Deci nu înțeleg încă dacă USR PLUS a luat o decizie de ieșire de la guvernare sau nu. Dacă ei vor să guverneze cu PNL, trebuie să respecte PNL și deciziile PNL, iar în acest moment Partidul Național Liberal a spus foarte clar că îl susține în continuare pe Florin Cîțu premier”, a declarat Robert Sighiartău marți seara la B1Tv.

Prima variantă, cu USR PLUS

El a subliniat că prima variantă a PNL este să rămână în formula cu USR PLUS la guvernare, iar a doua variantă este un guvern minoritar.

„Sigur că prima variantă astfel încât să avem o majoritate viabilă pe termen mediu și lung este să rămânem în formula cu USR PLUS, însă rediscutate anumite lucruri și revizuit comportamentul USR PLUS, care din punctul meu de vedere și al nostru este imatur și se vede foarte clar că este un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român. A doua variantă bineînțeles că poate fi și un guvern minoritar, nu e nicio problemă”, a precizat Sighiartău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile la cabinetul premierului Florin Cîțu, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

”În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Citește mai multe despre scandalul din coaliția de guvernare:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇