Cîțu încă analizează demisiile miniștrilor USR PLUS. UPDATE Barna îl anunță că nu ”joacă bambilici” și că Iohannis le va semna

Cîțu încă analizează demisiile miniștrilor USR PLUS. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Barna îl anunță că nu ”joacă bambilici” și că Iohannis le va semna

Premierul Florin Cîțu nu a luat încă act de demisiile miniștrilor USR PLUS, afirmând că mai întâi analizează situația politică.

Totodată, premierul a spus că mizează în continuare pe o guvernare dec dreapta.

„Dați-mi voie să analizez întâi situația. În momentul acesta încă analizez situația politică. Când o să iau o decizie, o să anunț. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu în continuare mizez pe o guvernare de dreapta în România”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern, întrebat când va lua act de demisiile miniștrilor USR PLUS și când va desemna interimarii.

ADVERTISING

Întrebat dacă este posibil ca aceștia să își retragă demisiile după discuția cu președintele Klaus Iohannis Cîțu a răspuns: „Orice este posibil, bineînțeles”.

Cîțu nu i-a răspuns la mesaje lui Barna

UPDATE 18:00 - Întrebat de acest lucru când a ieșit de la întâlnirea catalogată drept ”benignă” cu Klaus Iohannis, Dan Barna a transmis ferm că nu se joacă cu demisiile.

”Vreau să fiu foarte clar și neechivoc: demisiile au fost anunțate ieri seară, depuse în acestă dimineață în deplină asumare și deplină responsabilitate. Rolul de premier pentru România al lui Florin Cîțu a expirat. Nu ne jucăm cu demisiile, nu facem bambilici cu demisii depuse și retrase. Sunt depuse legal, depuse olograf, cele 45 de zile au început să curgă”, a spus Barna.

ADVERTISING

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat asta cu Iohannis, liderul USR PLUS a spus că tangențial.

”Nu ajunseseră (demisiile la Cotroceni, n.red.). Mi-a spus însă că în momentul în care vor veni le va accepta, ceea ce mi se pare extrem de firesc și normal”, a răspuns Barna.

Întrebat dacă a discutat și cu Cîțu despre demisii, el a dezvăluit că i-a dat un mesaj luni seară, după ce a anunțat demisiile, dar că premierul nu i-a răspuns nici până acum.

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile la cabinetul premierului Florin Cîțu, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

ADVERTISING

”În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Vezi și câteva reacții după anunțul demisiilor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇