PNL așteaptă ca miniștrii USR PLUS să revină asupra demisiilor. Rareş Bogdan: Nu renunţăm la Florin Cîţu

PNL așteaptă ca miniștrii USR PLUS să revină asupra demisiilor. Rareş Bogdan: Nu renunţăm la Florin Cîţu

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că USR PLUS are posibilitatea să revină cu miniştrii în Guvern.

Acesta spune că pentru România cea mai bună soluţie este o coaliţie de dreapta asumată în jurul PNL.

"Eu aştept ca cei de la USR să-şi revină. Cred în continuare că pentru România cea mai bună soluţie este o coaliţie de dreapta asumată în jurul PNL.

Cred că USR are încă posibilitatea să revină cu miniştrii, în afară de Stelian Ion şi să-l înlocuiască cu un nou nume la Ministerul Justiţiei", a declarat Rareş Bogdan luni seară, citat de Agerpres.

ADVERTISING

El a spus că liberalii nu renunță la Florin Cîțu și speră ca reprezentanţii USR PLUS să meargă marţi la întâlnirea cu preşedintelui Klaus Iohannis, susţinând că acesta joacă rolul de mediator.

"Nu renunţăm la Florin Cîţu. Este opţiunea noastră de premier, este cea mai bună opţiune, este exact omul potrivit în această perioadă în care România poate implementa investiţii de peste 130 de miliarde de euro, din care 80 de miliarde de euro bani europeni negociaţi de preşedintele Klaus Iohannis", a adăugat liberalul.

ADVERTISING

Miniștrii USR PLUS își vor vor demisia din Guvern, mâine dimineață, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

”Văzând ce s-a întâmplat azi în BPN am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu. Nu se mai poate așa.

Florin Cîțu dinamitat cu bună știință și cinism această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii se retrag din Guvern. Mâine dimineață domnul premier va avea pe birou demisiile.

ADVERTISING

Încă de la înființare, am spus că vom fi un partid altfel și am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim atuncă cân ne-ar fi fost mai comod să tăcem. În aceste 8 luni de când am intrat în guvern am adus oameni competenți, am arătat că se poate și altfel”, a spus Dan Barna.

În replică, premierul Florin Cîțu a afirmat că miniștrii USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați, iar decizia lor de a părăsi Executivul vine într-un moment nepotrivit: suntem în plină pandemie, trebuie aprobată Legea consumatorului vilnerabil și trebuie implementat PNRR.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇