Miniștrii USR PLUS își dau demisia din Guvern (Video)

Miniștrii USR PLUS își dau demisia din Guvern (Video)

Miniștrii USR PLUS își vor vor demisia din Guvern, mâine dimineață, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

”Văzând ce s-a întâmplat azi în BPN am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu. Nu se mai poate așa.

Florin Cîțu dinamitat cu bună știință și cinism această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii se retrag din Guvern. Mâine dimineață domnul premier va avea pe birou demisiile.

Încă de la înființare, am spus că vom fi un partid altfel și am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim atuncă cân ne-ar fi fost mai comod să tăcem. În aceste 8 luni de când am intrat în guvern am adus oameni competenți, am arătat că se poate și altfel”, a spus Dan Barna.

ADVERTISING

Potrivit liderului USR PLUS, s-a recurs la planul B, demisia miniștrilor, după ce planul A, moțiunea de cenzură, nu a funcționat până în acest moment.

”Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante: fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier, fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD.

Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a precizat Dan Barna.

ADVERTISING

Întrebat de ce miniștrii nu își prezintă demisiile chiar în această seară, Barna a spus că este târziu.

”Nu e niciun fel de echivoc, e o chestiune parctică, e deja seară. Nu este o noapte a negocierilor”, a explicat Barna.

Iohannis nu și-a exercitat funcția de mediator

Copreședintele USR PLUS a mai spus că a fost chemat mâine la Cotroceni pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

”După cum știți, încă de miercuri am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns. Azi a venit o invitație la dialog pentru mâine după amiază și voi merge.

Mesajul şi mandatul este foarte clar şi neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp, putem continua să facem reformele şi România poate să meargă mai departe în această coaliţie despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în acest moment. Cu un nou premier lucrurile se pot încheia în câteva zile.

ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până în acest moment funcția de mediator. Are mâine această șansă, poate debloca această criză”, a afirmat Dan Barna.

Miniștrii USR PLUS își dau demisia din guvernul condus de Florin Cîțu.

Publicată de USR PLUS pe Luni, 6 septembrie 2021

Cîțu a stabilit deja interimatele

Surse politice au precizat pentru SpotMedia.ro că premierul Florin Cîțu a stabilit deja cine va prelua interimatele la ministerele rămase fără titulari.

Astfel, ministrul Muncii, Raluca Turcan, va prelua interimar Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu preia Ministerul Fondurilor Europene, minstrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, iar ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu va prelua Ministerul Transporturilor.

Stabilirea calendarului dezbaterii moțiunii a eșuat și azi

În același timp, a treia încercare de stabilire a calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură nu a avut succes nici astăzi. USR PLUS a acuzat că Biroul Permanent Reunit a fost boicotat a treia oară de PSD, ceea ce arată că Marcel Ciolacu a confirmat că are comandă dublă și că nu-și dorește cu adevărat demiterea lui Florin Cîțu.

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23:00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇