Parlamentarii PSD au blocat și azi ședința pentru moțiune. USR PLUS: Ciolacu are comandă dublă, a fost recrutat de Cîțu

Parlamentarii PSD au blocat și azi ședința pentru moțiune. USR PLUS: Ciolacu are comandă dublă, a fost recrutat de Cîțu

Biroul Permanent Reunit a fost boicotat a treia oară de PSD, ceea ce arată că Marcel Ciolacu a confirmat că are comandă dublă și că nu-și dorește cu adevărat demiterea lui Florin Cîțu, transmite USR PLUS: „Pe scurt: a pus PSD la remorca domnului Florin Cîțu”.

„Biroul Permanent Reunit a fost boicotat a treia oară de PSD. Nicio supriză: USL trăiește. În spațiul public, Marcel Ciolacu strigă că vrea să-l demită pe prim-ministru, dar reprezentanții PSD părăsesc ședințele în care ar putea să facă asta.

Boicotând a treia oară ședința Biroului Permanent Reunit de stabilire a calendarului moțiunii de cenzură, Marcel Ciolacu a confirmat că are comandă dublă și că nu-și dorește cu adevărat demiterea lui Florin Cîțu. Pe scurt: a pus PSD la remorca domnului Florin Cîțu”, transmit liderii USR PLUS pe pagina de Facebook a formațiunii.

ADVERTISING

Potrivit USR PLUS, „propriile interese ale PSD primează în fața interesului românilor”.

„Tergiversările și contradicțiile PSD-ului, înțelegerile pe sub masă ale lui Marcel Ciolacu cu Florin Cîțu, ne arată, o dată în plus, că propriile interese ale PSD primează în fața interesului românilor. România are nevoie de un prim-ministru care să guverneze responsabil. Florin Cîțu nu este acest prim-ministru. De aceea, Florin Cîțu trebuie să plece”, conchid liderii USR PLUS.

Moșteanu: Ciolacu a fost recrutat de Cîțu să-l apere

La rândul său, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat ulterior că ce s-a întâmplat în BPR este un abuz fără precedent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Tocmai s-a terminat o ședință a BPR unde am asistat la un abuz constituțional fără precedent. Este prima dată în 31 de ani când parlamentrailor li se refuză dreptul de a depune moțiune de cenzură.

Cei de la PSD și PNL au boicotat ședința pentru a nu permite desfășurarea calendarului de citire, dezbatere și vot a moțiunii. Este fără precedent. Am văzut în Parlamentul ăsta niște zile negre acum mulți ani de zile, când Liviu Dragnea făcea ce voia el și nu ținea cont de Constituție. Ce s-a întâmplat azi se înscrie în același capitol (...)

De fapt, vedem că echipa câștigătoare are un nou membru, Marcel Ciolacu, recrutat de Florin Cîțu. Singura lui misiune este să-l protejeze pe Cîțu la Palatul Victoria”, a declarat acesta.

ADVERTISING

El a reiterat că semnăturile depuse odată cu moțiunea de cenzură sunt legale și că semnatarii aveau timp până acum, de vineri seara, să-și retragă semnăturile.

„Suntem uniți mai mult decât am fost vreodată, pentru că Florin Cîțu trebuie să plece”, a conchis Moșteanu.

Semnăturile

Membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului au mai fost convocați de două ori pentru a stabili calendarul de dezbatere și votare a moțiunii de cenzură USR AUR, însă ședințele nu s-au putut ține din cauza lipsei de cvorum.

Ședința de astăzi ar fi trebuit să înceapă la 12:00. PNL a acuzat că ar fi semnături false. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a cerut chiar acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor.

USR și AUR au negat acuzațiile și au dezvăluit că parlamentarii lor sunt curtați de liberalii din tabăra Cîțu, fiindu-le promise diverse avantaje dacă își retrag semnăturile de pe moțiune.

Însă social-democrații consideră că trebuie făcute verificările solicitate de PNL, pentru a fi siguri că nu s-a produs o ilegalitate.

”Dacă au pus semnături false deja acest lucru ține de procuratură nu mai ține de politică”, a spus Alfred Simonis la Antena3.

În timpul acestui scandal din Parlament, la Cotroceni Iohannis l-a convocat pe Cîțu. Cei doi au discutat doar jumătate de oră și nu au făcut publice concluziile întâlnirii. Rămâne de văzut acum ce vor face cei de la USR PLUS. Ionuț Moșteanu anunțase dimineață că așteaptă să vadă cum se desfășoară ziua pentru a decide în legătură cu demisiile miniștilor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇