Calendarul moțiunii: Birourile permanente nu s-au putut reuni online vineri seara. O nouă încercare - sâmbătă

Calendarul moțiunii: Birourile permanente nu s-au putut reuni online vineri seara. O nouă încercare - sâmbătă

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au fost convocate pentru vineri, la ora 23, într-o ședință online, în vederea stabilirii calendarului pentru dezbaterea moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, însă ședința nu a putut avea loc din lipsă de cvorum.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Cristina Prună (USR-PLUS) a scris pe Facebook că ședința nu a putut avea loc din cauză că au absentat parlamentari de la PNL și PSD, așa ca va fi reluată sâmbătă, la ora 11.

Conform Digi24, printre cei care au lipsit de la ședința au fost social-democrații Gabriela Firea și Robert Cazanciuc.

ADVERTISING

”Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al moțiunii de cenzură împotriva lui Cîțu. Ședința din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL și PSD au jucat la offsaid.

Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susține moțiunea de demitere a lui Cîțu. Opoziția nu înseamnă blaturi. Așteptăm toate forțele care au declarat că vor debarcarea lui Cîțu să nu tergiverseze procedurile parlamentare”, a scris deputatul Cristina Prună pe pagina sa de Facebook.

Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al...

Publicată de Cristina Prună pe Vineri, 3 septembrie 2021


Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari de la USR PLUS și AUR, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

ADVERTISING

Conform Constituției, ”moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”, iar ulterior se votează, provocând sau nu căderea Guvernului.

Află mai multe despre:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇