Ciolacu: PSD va vota o moțiune depusă de AUR și USR PLUS

Ciolacu: PSD va vota o moțiune depusă de AUR și USR PLUS

PSD va vota o eventuală moțiune de cenzură depusă de AUR și USR PLUS, a declarat joi seara liderul PSD Marcel Ciolacu, care și-a exprimat, totuși dubii că partidele respective vor putea strânge semnăturile necesare.

„USR are o hârtie”, a spus Ciolacu la RomâniaTV, care a subliniat că nimeni nu se poate folosi de PSD pentru a-și rezolva problemele.

Ciolacu a precizat că are, până în prezent 157 de semnături și că pentru depunerea moțiunii PSD are nevoie de 234 de semnături. Pe de altă parte el a spus că nu va putea evita să vorbească în textul moțiunii de miniștrii USR PLUS, de programe precum IMM Invest sau de activitatea ministrului Economiei Claudiu Năsui.

În context, Ciolacu e exclus posibilitatea sprijinirii unui guvern minoritar PNL. A admis, în schimb, că ar conta pe sprijinul membrilor PNL care nu îl susțin pe Florin Cîțu la votul moțiunii.

Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În același timp PSD pregătește propria moțiune.

Alte informații despre moțiuni:

USR PLUS depune împreună cu AUR moţiunea de cenzură luni la prima oră, dacă PNL nu îl retrage pe Cîţu

USR PLUS s-a înțeles deja cu AUR pe moțiune, nu cu PSD, și cere PNL alt premier: E foarte periculos să-l lăsăm pe Cîțu cu toată puterea pe mână

Liderii PNL au votat în unanimitate susținerea premierului Cîțu în toate demersurile. Moțiunea USR PLUS, o trădare a electoratului

Grindeanu anunță USR PLUS că moțiunea e gata și lista e deschisă. Cioloș: Nu ne punem problema să votăm moțiunea PSD (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇