A fost depusă moțiunea de cenzură. USR PLUS a semnat textul AUR ajustat. Miniștrii USR PLUS își vor depune demisiile (Document)

A fost depusă moțiunea de cenzură. USR PLUS a semnat textul AUR ajustat. Miniștrii USR PLUS își vor depune demisiile (Document)

Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat vineri seara, la Palatul Parlamentului, că au depus oficial moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, după eșecul dialogului în coaliție.

”Intenția noastră este să continuăm cu PNL și UDMR, nu avem nicio intenție să intrăm în altă coaliție!” , a subliniat Dacian Cioloș.

La rândul său, Dan Barna a spus ferm: ”Premierul Florin Cîțu nu mai are sprijinul USR-PLUS”.

Întrebat de jurnaliști ce vor face miniștrii USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna a declarat că nu s-a discutat acest subiect, dar odată depusă moțiunea de cenzură vor urma și demisiile, ”la începutul săptămânii viitoare”.

ADVERTISING

Parlamentul va decide, a mai spus Dan Barna. ”Noi vom merge în Opoziție dacă Guvernul nu o să cadă (....) Dacă moțiunea trece, noi ne vom așeza la discuții cu PNL și UDMR”, a adăugat acesta.

Urmărește declarațiile aici:

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, declarații după ședința de coaliție

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, declarații după ședința de coaliție

Publicată de USR PLUS pe Vineri, 3 septembrie 2021

Claudiu Târziu, co-președintele AUR, a declarat vineri seara că se bucură că USR a lăsat departe orgoliile și susține moțiunea de cenzură.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În urma discuțiilor cu cei de la USR am mai ajustat textul, dar în linii mari a rămas la fel. Ne bucurăm să vedem că cei de la USR au lăsat orice orgoliu departe și susțin acest text care ne aparține în mare parte. Sperăm că și PSD o să voteze moțiunea și să cadă acest Guvern”, a declarat Claudiu Târziu, co-președintele AUR, citat de Mediafax.

”Nimeni nu ar fi vrut să se ajungă aici. Miniștrii USRPLUS ar fi vrut să muncească până la sfârșitul perioadei de 4 ani”, a scris deputatul USRPLUS Cătălin Teniță pe Facebook, prezentând o listă de acțiuni în desfășurare ale colegilor săi aflați în funcții în acest moment și care, probabil, vor fi îndepărtați:

Moțiunea de cenzură a fost depusă.Aș vrea să vă zic un lucru. Nimeni nu ar fi vrut să se ajungă aici.Ministrii...

Publicată de Cătălin Teniţă pe Vineri, 3 septembrie 2021

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit la ora 18, la Palatul Victoria, pentru a stabili ce vor face în continuare, în condițiile în care PNL a decis să meargă înainte cu PNDL3 și cu premierul Cîțu, în timp ce USR-PLUS i-a retras sprijinul politic, amenințând guvernul cu moțiunea de cenzură.

ADVERTISING

Ședința de la Paltul Victoria s-a încheiat în jurul orei 19:15, fără să se ajungă la un consens sau la vreo concluzie clară.

Vineri au avut loc ședinte la vârf atât la PNL, cât și la USR-PLUS, iar după amiază a fost convocată chiar și o ședință de guvern, de la care au lipsit miniștrii din partidul vicepremierului Dan Barna, dar au fost prezenți cei din UDMR.

La ședința de guvern s-a adoptat PNDL3, miza oficială a conflictului dintre PNL și USR-PLUS.

În paralel, liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au primit mandat din partea conducerii să îi retragă sprijinul premierului .

Citește mai multe despre cel mai nou scandal din scena politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇