Vot unanim pentru Cîțu în PNL. Le cere miniștrilor USR PLUS să vină la guvern și sugerează demisii de onoare

Vot unanim pentru Cîțu în PNL. Le cere miniștrilor USR PLUS să vină la guvern și sugerează demisii de onoare

Premierul Florin Cîțu face apel la ministrii USR PLUS să participe vineri la ședința de guvern, pentru a adopta proiectul Anghel Saligny, proiect aflat în programul de guvernare.

În caz contrar, spune Cîțu, aceștia vor arăta că nu susțin dezvoltarea României.

”Pentru a înlătura orice dubiu, Anghel Saligny e în programul de guvernare. Oricine spune că obiectivele nu sunt în programul de guvernare minte sau nu l-a citit.

Trebuie adoptată cât mai rapid OUG pentru compensarea facturilor românilor în această iarnă. Campania de vaccinare trebuie să meargă mai departe, e nevoie de bani. Marți adoptăm rectificarea bugetară.

ADVERTISING

Azi la ora 16:00 avem o ședință foarte importantă, unde se va adopta proiectul Anghel Saligny, care e în programul de guvernare. Dezvoltarea României este o prioritate pentru această coaliţie.

Prezența la ședință arată dacă susținem sau nu dezvoltarea României. Cine nu vine la ședințe înseamnă că nu susține aceste proiecte. Cei care sunt plătiți trebuie să își îndeplinească atribuțiile”, a spus premierul.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a anunțat însă că miniștrii formațiunii nu merg la ședința de guvern de astăzi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Demisia de onoare a miniștrilor USR PLUS

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care, totuși, miniștrii USR PLUS vor absenta și azi, Cîțu a spus că ”ședința de guvern merge mai departe”.

Jurnaliștii au insitat și l-au întrebat dacă le va cere demisia.

”Eu cred ca mai avem onoare, în momentul în care am ieșit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea care și-a dat jos propriul guvern, când depui moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, poate că o demisie de onoare e bună”, a răspuns premierul.

Soluții sunt în coaliție, nu la extremiști

De asemenea, Florin Cîţu a anunţat că PNL va merge la şedinţa coaliţiei de azi cu mandatul de a menţine actuala coaliţie de guvernare.

ADVERTISING

„Mandatul este de a discuta în coaliţie şi nu în exteriorul coaliţiei. Soluţia se găsesc în coaliţie, nu în negocieri cu PSD, inamicii noştri, duşmanii poporului român, sau cu extremiştii.

Eu nu cred că în România, astăzi, cine vine în această coaliţie poate să aducă la masă extremişti. Votul în BPN al PNL a fost în unanimitate de susţinere a premierului. PNL şi eu nu facem compromis cu PSD. A negocia cu PSD este a negocia împotriva poporului român”, a spus Florin Cîţu.

Citește mai multe despre cel mai nou scandal din scena politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇