Liderii USR PLUS au primit mandat să ceară în şedinţa coaliţiei retragerea sprijinului politic pentru Florin Cîţu

Liderii USR PLUS au primit mandat să ceară în şedinţa coaliţiei retragerea sprijinului politic pentru Florin Cîţu

Liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au anunţat, vineri, că au primit mandat să ceară, în şedinţa coaliţiei, retragerea sprijinului politic pentru Florin Cîţu. În caz contrar, se va depune moţiunea de cenzură ”în cel mai scurt timp”.

”Am primit mandat pe care-l vom transmite şi astăzi la ora 6 la şedinţa de coaliţie. Mandatul este să solicităm în coaliţie demisia sau retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîţu, ca să putem continua în aceeaşi formulă în coaliţie”, a afirmat, vineri, Dacian Cioloş, la finalul şedinţei Comitetului Politic al USR PLUS.  

ADVERTISING

Potrivit acestuia, dacă Florin Cîţu va rămâne premier, USR PLUS va depune moţiunea de cenzură.  

”Dacă acest lucru nu se va întâmpla, avem un mandat foarte clar să depunem moţiunea în cel mai scurt timp”, a adăugat Cioloş.  

Decizie de ultimă oră

Comitetul Politic USR PLUS confirmă retragerea susținerii politice pentru premierul Florin Cîțu. În cazul în care partenerii din Coaliția de guvernare nu acceptă schimbarea premierului Florin Cîțu, Comitetul Politic al USRPLUS decide sustinerea motiunii de cenzură împotriva cabinetului Florin Cîțu și depunerea acesteia în cel mai scurt timp posibil.

Publicată de Dan Barna pe Vineri, 3 septembrie 2021

La rândul său, Dan Barna a precizat că au participat aproape 400 de lideri ai USR PLUS din întreaga ţară la şedinţa în care s-a luat decizia.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Mandatul este foate clar: solicităm coaliţiei înlocuirea premierului. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă - moţiunea de cenzură, având toată susţinerea USR PLUS”, a afirmat Barna.  

Şedinţa coaliţiei este programată la ora 18.00.  

Află mai multe despre:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇