Cîțu: Nu am văzut încă demisiile miniștrilor USR PLUS. S-au comportat ca niște copii răsfățați

Cîțu: Nu am văzut încă demisiile miniștrilor USR PLUS. S-au comportat ca niște copii răsfățați

Premierul Florin Cîțu consideră că miniștrii USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați anunțând că demisionează din Guvern.

Acesta spune că decizia lor de a părăsi Executivul vine într-un moment nepotrivit: suntem în plină pandemie, trebuie aprobată Legea consumatorului vulnerabil și trebuie implementat PNRR.

”S-au comportat ca niște copii răsfățați. Trebuie să aprobăm Legea consumatorului vulnerabil, avem de aprobat OUG care compensează o parte din facturile românilor. Suntem în mijlocul pandemiei. Cum, tu, ministru al Sănătății, să pleci în mijlocul pandemiei și să te asociezi cu AUR?

ADVERTISING

România trebuie să fie guvernată de o coaliție de dreapta, urmează un PNRR, nu poți să pleci așa”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat ce va face după ce va primi demisiile miniștrilor USR PLUS, preierul a spus că momentan ele nu sunt o certitudine. Singura certitudine, afirmă el, este că formațiunea s-a aliat cu AUR.

”Nu am văzut demisiile. Vorbim mâine. Sunt declarații, certitudine e doar acea semnătură cu AUR. Cel mai rău a fost făcut când s-au aliat cu AUR. E complicat când cei pe care îi credeam de dreapta se aliază cu extremești, îi vor și pe social democrați alături de ei. Asta demonstrează că nu sunt de dreapta”, a completat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Miniștrii USR PLUS își vor vor demisia din Guvern, mâine dimineață, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

”Văzând ce s-a întâmplat azi în BPN am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu. Nu se mai poate așa.

Florin Cîțu dinamitat cu bună știință și cinism această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii se retrag din Guvern. Mâine dimineață domnul premier va avea pe birou demisiile.

ADVERTISING

Încă de la înființare, am spus că vom fi un partid altfel și am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim atuncă cân ne-ar fi fost mai comod să tăcem. În aceste 8 luni de când am intrat în guvern am adus oameni competenți, am arătat că se poate și altfel”, a spus Dan Barna.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇