Vorbe spuse prea ușor, doar iluzii...

Vorbe spuse prea ușor, doar iluzii...

• „Mă, secăturilor! (din USR, nota mea). Păi voi faceţi un şantaj extraordinar. S-au prins oamenii, v-au luat jucăria că aţi pus labele pe justiţie şi acum sunteţi supăraţi. Cum trebuie eu să demonstrez că nu am blat cu Florin Cîţu?”, a întrebat retoric Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Întrebare întrebătoare: Cum a pus USR laba pe justiție când nici pârlita aia complet nefuncțională de SS n-a putut să o desființeze?

Ce de nervi, stimabile! Da’ de ce ești matale supărat pentru o vorbă proastă zisă de adversari? Cât despre blat, e simplu, domn Marcel, votați dracului moțiunea aia, ce te faci că nu pricepi mon șer? De ce n-o faci, ca să mai tragi de timp? Păi trasul ăsta de timp pute a blat de la o poștă…

ADVERTISING

• Raluca Turcan: „... să fie clar: USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern, USR a fost părtaș și responsabil de toate nereușitele guvernării. La fel ca PNL și UDMR.”

Incorect, mai puțin ca PNL și UDMR, tartorele este șeful dracilor, așa zice la folclor. În contrapartida miștoului politic găvărit de doamna, se poate spune că domnul Cîțu a fost negru ca zmeul zmeilor?

• Raluca Turcan: „Cei care spun că alianța USR-PNL nu avea cum să țină se înșeală. Alianța de guvernare putea să reziste și ar putea să reziste în continuare mult timp. PNL a făcut toate compromisurile pentru asta și a avut înțelegerea obiectivelor comune și, în același timp, a renunțat de multe ori la orgoliul de principal partid de guvernare.”

PNL a făcut toate compromisurile pentru întemeierea coaliției, alea necesare lui Ludovic Orban. Nu, Cîțu nu a avut „înțelegerea obiectivelor comune”, altfel se sforța și desființa SS și nu da nucleara PNDL3. Iar cu renunțatul „de multe ori  la orgoliul de partid principal la guverare” a demonstrat domnul Cîțu cum stau lucrurile prin demiterile intempestive ale miniștrilor USR.

• Ludovic Orban: „Cred că partidul are nevoie de lideri, nu de şefi puşi cu mâna, care să conducă prin frică şi care să nu aibă calităţile necesare pentru a fi lideri. Liderii sunt oameni care inspiră, oameni care au direcţia şi care au capacitatea şi de a mobiliza energiiile membrilor PNL pentru atingerea obiectivelor.”

De acord cu prima frază, total în dezacord cu a doua. Asta crede domnul Orban despre propria persoană, dar a fost  așa odată, azi situația nu mai este așa cum crede dumnealui, ci taman pe dos. Păcat..

• Preşedintele PNL zice că a preluat conducerea partidului într-o situaţie dificilă și l-a condus la victorii.

Doar Gică Hagi are dreptul inalienabil să trăiască din amintiri, bieții politicieni nu. Ei fac parte din categoria aia nefericită care în fiece zi trebuie să demonstreze că fac ce trebuie. Politicienii trăiesc pentru azi și pentru mâine, nu pentru ieri. Pentru ce a fost ieri sunt statui și memorii, atât.

• „Nu eu am hotărât să candidez împotriva lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze împotriva mea”, a mai spus Ludovic Orban.

Tot Ludovic Orban: „Sunt convins că un personaj foarte important din România a stat el şi s-a gândit şi a zis că poate trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al Partidului Naţional Liberal.”

Sunt confuz, ori ursul Baloo a hotărât să-l pună pe Mowgli să culeagă mierea de pe stâncă ori Mowgli a hotărât singur să-și bage albinele camarilei în traistă. Ori una, ori alta domnule Orban, ambele două nu se poate.

• Ionuț Moșteanu: „Din păcate, nu de mesaje publice este nevoie, ci de exercitarea rolului de mediator (al președintelui, nota mea).”

Corect, nu este nevoie de vorbăraia de mai sus, ilegitimă, lipsită de logică, plină de politicianism ca o rană de puroi. Este nevoie ca de aici inainte să nu mai existe aer de mic dictator în nările premierului și nici frondă la partidul vorbitorului. Cât despre rolul de mediator al președintelui, așteptăm cuminți ca ghioceii zăpezile de mai an...


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇