Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile. Barna: Mergem mai departe

Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile. Barna: Mergem mai departe

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile la cabinetul premierului Florin Cîțu, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

”În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe.

Publicată de Dan Barna pe Luni, 6 septembrie 2021

Dan Barna a anunțat încă de luni seara că miniștrii USR PLUS își vor vor demisia din Guvern, azi dimineață.

”Văzând ce s-a întâmplat azi în BPN am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu. Nu se mai poate așa.

ADVERTISING

Florin Cîțu dinamitat cu bună știință și cinism această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii se retrag din Guvern. Mâine dimineață domnul premier va avea pe birou demisiile.

Încă de la înființare, am spus că vom fi un partid altfel și am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim atuncă cân ne-ar fi fost mai comod să tăcem. În aceste 8 luni de când am intrat în guvern am adus oameni competenți, am arătat că se poate și altfel”, a spus Dan Barna.

În replică, premierul Florin Cîțu a afirmat că miniștrii USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați, iar decizia lor de a părăsi Executivul vine într-un moment nepotrivit: suntem în plină pandemie, trebuie aprobată Legea consumatorului vilnerabil și trebuie implementat PNRR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cine ar putea prelua interimar ministerele deținute de USR PLUS

Premierul Florin Cîțu a stabilit deja cine va prelua interimar portofoliile deținute de miniștrii USR PLUS, după ce au anunțat că își vor da demisia, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro.

Astfel, premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Fondurilor Europene, ministrul Dezvoltării Cseke Attila va prelua interimar Ministerul Sănătății, ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, iar ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu va prelua Ministerul Transporturilor.

Liderii USR, chemați la discuții de Iohannis

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat că a fost chemat azi la Cotroceni, împreună cu Dacian Cioloș, pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

”După cum știți, încă de miercuri am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns. Azi a venit o invitație la dialog pentru mâine după amiază și voi merge.

Mesajul şi mandatul este foarte clar şi neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp, putem continua să facem reformele şi România poate să meargă mai departe în această coaliţie despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în acest moment. Cu un nou premier lucrurile se pot încheia în câteva zile.

Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până în acest moment funcția de mediator. Are mâine această șansă, poate debloca această criză”, a afirmat Dan Barna.

Potrivit unor surse din USR PLUS, întâlnirea va avea loc la ora 16.00, iar Dacian Cioloș nu va fi prezent.

Vezi și câteva reacții după anunțul demisiilor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇