Barna a fost dezamăgit de Iohannis: Întâlnirea a fost benignă. Majoritatea Cîțu - Ciolacu ucide statul de drept (Video)

Barna a fost dezamăgit de Iohannis: Întâlnirea a fost benignă. Majoritatea Cîțu - Ciolacu ucide statul de drept (Video)

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a susținut marți o conferință de presă, după ce s-a dus la Cotroceni pentru a discuta cu Klaus Iohannis despre criza politică. Barna s-a declarat dezamăgit de întâlnire, despre care a spus că a fost doar una formală, benignă.

”Îmi pare rău să spun că sunt dezamăgit de asta. S-a dovedit a fi o întâlnire formală, aș numi-o benignă. Am spus că ieșirea din criză se poate rezolva rapid cu un nou premier și continuarea acestei coaliții.

Nu s-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii, a fost mai degrabă o întâlnire formală, în care am trecut în revistă situația”, a spus Barna, repetând apoi de mai multe ori pe parcursul conferinței că a fost dezamăgit.

ADVERTISING

Jurnaliștii l-au întrebat dacă el se aștepta ca Iohannis să vină cu soluții la criză: ”Am dat curs firesc invitației, speram că își va exercita rolul de arbitru, mediator. Din păcate nu s-a întâmplat”, a răspuns Barna.

El a insistat că singura variantă e ca Florin Cîțu să plece și a acuzat liberalii care-l susțin că au făcut o majoritate în Parlament ca să blocheze moțiunea de cenzură.

”Avem o majoritate Cîțu-Ciolacu, o majoritate formată din echipa Florin Cîțu cu PSD și Marcel Ciolacu, o majoritate care însă ucide, prin fiecare neprezentare la Biroul Permanent, statul de drept din România. Florin Cîțu trebuie să plece, moțiunea de cenzură trebuie să ajungă la vot. Încetați să transformați România într-un stat bananier în care majoritatea abuzează și încalcă cele mai elementare drepturi constituționale”, a spus Barna.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel mai interesant moment din conferință a fost răspunsul la întrebarea ce a spus președintele când Barna i-a comunicat că singura soluție e ca Florin Cîțu să facă un pas în spate:

”Raspunsul a fost legat de acest Congres al PNL care din păcate blochează o țară întreagă”, a răspuns Barna. Însă ulterior, când jurnaliștii au vrut să lămurească dacă Iohannis a vorbit despre Congresul liberalilor, liderul USR PLUS a spus că doar au fost amintite congresele.

”Era răspunsul la întrebarea referitoare la poziția noastră și ce se întâmplă mai departe. Mai departe sunt congresele. (…) În discuții am convenit că urmează congresele, un fapt evident și binecunoscut”, a răspuns Barna.

ADVERTISING

Întrebat dacă Iohannis i-a reproșat ceva, el a replicat ”nu în mod particular, am constatat împreună ca situația e una de blocaj”.

Frustrați de faptul că nu au aflat nimic concret de la întâlnirea cu Iohannis, jurnaliștii l-au întrebat pe Barna ce i-ar spune unui cetățean de pe stradă, care a fost mesajul președintelui pentru USR PLUS după această discuție.

”Că ne aflăm într-o situație complicată. Și nu glumesc”, a răspuns Barna, după care a plecat de la tribună.

Amintim că Klaus Iohannis i-a chemat azi la Cotroceni pe liderii USR PLUS, după ce miniștrii și-au depus demisiile. La discuții ar fi fost invitat și co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș, însă acesta se află la Paris, la o reuniune oficială organizată de președintele Emmanuel Macron și anunțată de mai mult timp.

Spre deosebire de întrevederea de ieri cu premierul Florin Cîțu, cea de azi nu a figurat pe agenda oficială a șefului statului, actualizată zilnic de Administrația Prezidențială.

Dan Barna, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis

Publicată de USR PLUS pe Marţi, 7 septembrie 2021

Iată și reacțiile din scena politică după anunțul demisiilor miniștrilor USR PLUS:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇