Cine va prelua interimar ministerele deținute de USR PLUS (Surse Spot)

Cine va prelua interimar ministerele deținute de USR PLUS (Surse Spot)

Premierul Florin Cîțu a stabilit deja cine va prelua interimar portofoliile deținute de miniștrii USR PLUS, după ce au anunțat în această seară că își vor da demisia, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro.

Astfel, premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Fondurilor Europene, ministrul Dezvoltării Cseke Attila va prelua interimar Ministerul Sănătății, ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, iar ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu va prelua Ministerul Transporturilor.

ADVERTISING

Miniștrii USR PLUS își vor vor demisia din Guvern, mâine dimineață, a anunțat copreședintele formațiunii Dan Barna.

”Văzând ce s-a întâmplat azi în BPN am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care risipește resursele națiunii pentru interesul politic propriu. Nu se mai poate așa.

Florin Cîțu dinamitat cu bună știință și cinism această coaliție. Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii se retrag din Guvern. Mâine dimineață domnul premier va avea pe birou demisiile.

ADVERTISING

Încă de la înființare, am spus că vom fi un partid altfel și am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim atuncă cân ne-ar fi fost mai comod să tăcem. În aceste 8 luni de când am intrat în guvern am adus oameni competenți, am arătat că se poate și altfel”, a spus Dan Barna.

În replică, premierul Florin Cîțu a afirmat că miniștrii USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați, iar decizia lor de a părăsi Executivul vine într-un moment nepotrivit: suntem în plină pandemie, trebuie aprobată Legea consumatorului vilnerabil și trebuie implementat PNRR.

ADVERTISING

”S-au comportat ca niște copii răsfățați. Trebuie să aprobăm Legea consumatorului vulnerabil, avem de aprobat OUG care compensează o parte din facturile românilor. Suntem în mijlocul pandemiei. Cum, tu, ministru al Sănătății, să pleci în mijlocul pandemiei și să te asociezi cu AUR?

România trebuie să fie guvernată de o coaliție de dreapta, urmează un PNRR, nu poți să pleci așa”, a spus Florin Cîțu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇