Zeci de parlamentari resping orice înțelegere cu PSD: Soluția cea mai bună e continuarea colaborării cu USR PLUS

Zeci de parlamentari resping orice înțelegere cu PSD: Soluția cea mai bună e continuarea colaborării cu USR PLUS

Zeci de parlamentari PNL, susținători ai lui Ludovic Orban, au început să dea mesaje de respingere a unei posibile înțelegeri cu PSD pentru susținerea Guvernului, alternativă la actuala coaliție.

Printre cei 31 de parlamentari se regăsesc Adrian Miuțescu (Argeș), fostul ministru de Finanțe Alexandru Nazare (Prahova), George Scarlat (Galați), Ioan Cupșa (Bihor) și Alexandru Kocsis (Iași).

„2024 este mult mai aproape decât pare. Ne așteaptă un test important cu patru rânduri de alegeri. Îi invit pe colegii care cochetează cu opțiunea unei susțineri a PSD să reflecteze bine ce spațiu de manevră din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal în respectiva ipostază. Cum vom putea duce la îndeplinire agenda de reforme pe care ne-am asumat-o? Cu ce costuri?”, scrie Alexandru Nazare.

ADVERTISING

Adrian Miuțescu afirmă că un guvern minoritar PNL, susținut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic.

„Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a dovedit și în trecut că este un om echilibrat, deschis dialogului, capabil să negocieze în interesul țării. Mai mult, s-a dovedit a fi un partener politic de încredere, care își respectă înțelegerile și cuvântul dat. Sunt convins că soluția cea mai bună pentru România este continuarea colaborării cu USR PLUS și menținerea coaliției de dreapta.

ADVERTISING

Un guvern minoritar PNL, susținut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcție ar avea repercusiuni dezastruoase asupra Partidului Național Liberal, așa cum s-a mai întâmplat… Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL și istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă”, afirmă Adrian Miuțescu.

Liderul PNL Diaspora, senatorul Viorel Baea, afirmă că orice „încuscrire" a Partidului Național Liberal cu PSD este „nefirească și împotriva voinței celor care au avut încredere” în PNL.

ADVERTISING

„În calitate de senator al Partidului Național Liberal, am fost ales de cetățenii județului Arad pentru o guvernare liberală fără PSD, pentru dezvoltarea României, în care nicio regiune nu va mai fi lăsată în urmă, și nu voi accepta și nu voi susține o nouă majoritate în Parlament cu PSD care a blocat dezvoltarea județului Arad și a multor regiuni din țară”, transmite Ioan Cristina.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇