Kelemen Hunor, despre Elena Lasconi: Dacă se urcă într-un microbuz și începe să meargă prin țară, s-ar putea să provoace surprize

Kelemen Hunor, despre Elena Lasconi: Dacă se urcă într-un microbuz și începe să meargă prin țară, s-ar putea să provoace surprize

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că formaţiunea are ”cinci-şase persoane” pregătite pentru o campanie prezidenţială, dar el personal nu a decis încă dacă va candida. Despre Elena Lasconi spune că are potenţial şi ar putea produce surprize, dar totul depinde de evoluţia ei în perioada următoare. Potrivit lui Kelemen Hunor, liderul AUR, George Simion, nu are şanse de a ajunge în turul 2, iar Mircea Geoană nu este momentan perceput ca fost preşedinte PSD.

Kelemen Hunor a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă va candida la alegerile prezidenţiale şi a răspuns: ”Nu ştiu. Asta vom decide mai târziu. Noi am luat o singură decizie, că vom avea un candidat în 2024, dar aşteptăm să vedem când este primul tur, când sunt alegerile prezidenţiale. Sunt cinci-şase persoane în UDMR care sunt pregătite pentru o campanie prezidenţială. Vom decide la momentul potrivit, după ce vom afla calendarul”.

ADVERTISING

De asemenea, întrebat dacă George Simion ar putea ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu, nu cred, dar va decide electoratul. Eu nu cred. Personal, nu cred în şansa lui Simion”.

Liderul UDMR a precizat și că nu a vorbit niciodată cu Elena Lasconi, pe care a felicitat-o printr-un mesaj pentru obţinerea funcţiei de preşedinte al USR.

”Am urmărit-o de când iese în politică. Are rezerve, are potenţial şi are rezerve serioase, dar depinde de evoluţia ei în următoarea perioadă. Dacă mâine-poimâine se urcă într-un microbuz şi începe să meargă prin ţară, s-ar putea să provoace surprize”, a mai declarat Kelemen Hunor.

ADVERTISING

Acesta a comentat şi despre Mircea Geoană, un alt potenţial candidat la alegerile prezidenţiale.

”Ceea ce simt eu, nu ştiu dacă e aşa sau nu, dar vorbind cu oameni, oamenii se uită la Mircea Geoană ca la un om care este într-o funcţie importantă la NATO. Deci trebuie să fie cineva bine pregătit, un om serios. Nu prea se vorbeşte în acest moment despre Mircea Geoană că a fost lider PSD. Sigur, acest lucru se va întoarce în campanie, deci, fără doar şi poate, dar în acest moment, oamenii când se uită la Mircea Geoană nu se uită ca la fostul preşedinte al PSD-ului şi se uită ca la actualul secretar general al NATO”, a mai declarat Kelemen Hunor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇