George Simion, desemnat oficial candidatul AUR la alegerile prezidențiale: Sunt neexperimentat și am făcut multe greșeli, totuși am ajuns până aici!

George Simion, desemnat oficial candidatul AUR la alegerile prezidențiale: Sunt neexperimentat și am făcut multe greșeli, totuși am ajuns până aici!

George Simion a fost desemnat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024.

”Sâmbătă, 15 iunie, s-a întrunit Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an.

În urma votului exprimat, CNC AUR a decis, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul AUR pentru funcţia de preşedinte al României'', se arată într-un comunicat al AUR, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Sâmbătă seară, de la ora 19,00, la Arenele Romane, va avea loc evenimentul de lansare a candidatului AUR pentru alegerile prezidenţiale, a mai transmis formațiunea politică.

Ulterior, George Simion a transmis un ”manifest” prin care îşi anunţă oficial candidatura la funcţia de preşedinte al României, în care susține că face ”istorie prin curaj”.

”Sunt neexperimentat, am făcut multe greşeli, dar totodată am fost suficient de capabil să ajung până aici”, a transmis George Simion. Citește AICI mesajul complet al acestuia.

ADVERTISING

PNL și PSD nu și-au ales încă candidatul la prezidențiale

PNL a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an și că este deschis la colaborare cu alte partide de dreapta care le-ar susține candidatul, chiar dacă va rămâne în coaliția de guvernare împreună cu PSD.

În plus, liberalii susțin schimbarea datei alegerilor prezidențiale, motivând că în septembrie ar încurca începerea școlii, lucru care ar fi fost reclamat de părinți.

Dar liberalii nu au făcut public și numele candidatului, dar cel mai probabil acesta va fi șeful partidului, Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Pe de altă parte, preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că la începutul lunii iulie formaţiunea va avea un congres de desemnare a candidatului la preşedinţia României şi că varianta candidaturii lui Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului. Până acum.

Dar secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a fost mai categoric și a transmis că nu exclude varianta unui candidat independent susținut de partidul său la alegerile prezidențiale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇