Ciolacu și Stănescu anunță ce urmează pentru prezidențiale și parlamentare: PSD nu poate renunța la Cotroceni

Ciolacu și Stănescu anunță ce urmează pentru prezidențiale și parlamentare: PSD nu poate renunța la Cotroceni

Liderii PSD, Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, au vorbit luni despre viitorul coaliţiei cu PNL, în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.

Marcel Ciolacu a anunţat că este posibil ca, marţi sau miercuri, să aibă loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi a adăugat că va discuta cu Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

„Posibil. O să stau de vorbă astăzi cu domnul Ciucă. Am vorbit de dimineaţă cu dumnealui. Urmează să avem o coaliţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat când va avea loc şedinţa.

Întrebat  dacă PSD şi PNL vor decide sa facă alianţă electorală pentru prezidenţiale şi parlamentare, liderul social-democraţilor a răspuns: „Dacă facem o alianţă politică asta înseamnă că avem candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare în decembrie”.

„Din punctul meu de vedere, atunci când o alianţă electorală are cu 5 în faţă, e un semnal puternic transmis de către români că au încredere în această alianţă. Cu adevărat sunt toate premisele de a se crea o alianţă politică, dar vom vedea decizia, pentru că politicienii decid acest lucru. Nu se conturează nimic”, a adăugat liderul PSD.

Chestionat mai departe dacă PSD trebuie să dea candidatul la prezidenţiale, din postura de câştigător, Ciolacu a replicat: „PSD momentan a câştigat alegeri”.

ADVERTISING

„Este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”, a completat el.

Şi secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că săptămâna aceasta va fi hotărâtoare în ceea ce priveşte probabil candidatura la funcţia prezidenţială, pentru că săptămâna viitoare trebuie hotărâre de guvern cu calendarul alegerilor.

”Săptămâna aceasta trebuie să hotărâm, mergem separat, mergem împreună”, a spus Paul Stănescu, luni, la sediul PSD. 

Stănescu a precizat că probabil cele două partide vor avea o coaliţie, mâine-poimâine.

ADVERTISING

”Vom sta de vorbă cu partenerii noştri. Avem nişte rezultate, ştim ce vor românii, şi PSD şi PNL. Vom discuta, e posibil să avem candidat comun, e posibil să nu avem candidat comun”, a spus liderul PSD. 

Despre o candidatură a lui Marcel Ciolacu, Stănescu a replicat că fără discuţie este o opţiune: ”E o cutumă, preşedintele PSD candidat la preşedinţie”. 

Despre susţinerea lui Nicolae Ciucă pentru prezidenţiale, Paul Stănescu a subliniat: ”E ce v-a spus domnul Ciolacu, PSD nu îşi permite să nu aibă candidat la preşedinţie”.

”Vom avea un congres, vom vota la congres. Candidatul la funcţia prezidenţială se va stabili prin congres şi probabil vom avea un congres în săptămânile următoare”, a conchis Stănescu. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇