Discursul victoriei pentru Nicușor Dan: Vreau referendum local pentru banii bucureștenilor! Să ne bucurăm de seara asta, iar de mâine, la muncă!

Discursul victoriei pentru Nicușor Dan: Vreau referendum local pentru banii bucureștenilor! Să ne bucurăm de seara asta, iar de mâine, la muncă!

Imediat după anunțarea rezultatelor exit-poll care îl dau câștigător detașat al scaunului de primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan și-a anunțat și primele planuri: un referendum local pentru împărțirea banilor între primării. Și colaborare cu toate instituțiile care pot contribui la dezvoltarea Bucureștiului.

Nicușor Dan a obținut 45% dintre voturile celor care și-au exprimat opțiunea la scrutinul pentru funcția de primar general potrivit exit-poll-ului CURS – Avangarde.

ADVERTISING

Iată principalele declarații ale primarului general:

„Alegerile nu sunt câștigate de politicieni, ci de comunități.

Am luat multe decizii greșite până acum. Și probabil vom greși în continuare. Dar vă promit că niciodată nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat.

Cu aprobarea CGMB voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între PMB și primăriile de sector. De ani de zile, Bucureștiul are deficit de dezvoltare și este obligat să gândească mic pentru că nu are bani să gândească mare.

Sunt optimist. Așteptam rezultatul alegerilor în Parcul Cișmigiu.

Sunt optimist. Așteptăm după ora 22:00 rezultatul alegerilor în Parcul Cișmigiu.

Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 9 iunie 2024

Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, la noi corpuri de spitale sau noi corpuri pentru universități, care să aducă studenți străini și să pună Bucureștiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele peste pavele și panseluțe care înlocuiesc alte panseluțe.

ADVERTISING

Cu aprobarea CGMB voi convoca referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul de București. Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pe care nu le controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București.

Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului, dar cer bucureștenilor să îmi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraș”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta i-a invitat pe parlamentari să tranșeze până la alegerile parlamentare din toamnă Codul Urbanismului și Legea Spațiilor Verzi Urbane, ambele importante pentru București.

ADVERTISING

„Orașul are un deficit de dezvoltare. Aștept și sunt deschis să lucrăm cu toate structurile profesionale care doresc să accelereze direcția în care acest oraș merge”, a mai spus Nicușor Dan.  

Vezi și rezultatele la alegerile eeuroparlamentare, în România și în țările UE:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇