Alegeri locale 2024: Exclus din PSD după un scandal sexual, Aurel Bălășoiu devine primar PNL

Alegeri locale 2024: Exclus din PSD după un scandal sexual, Aurel Bălășoiu devine primar PNL

Deputatul Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD după ce numele său a fost vehiculat în contextul unui scandal sexual, a câştigat Primăria Rociu, din Argeş, candidând din partea PNL.

Aurel Bălăşoiu a obţinut 45% dintre voturi.

El i-a avut drept contracandidaţi pe Alin Rainea (AUR), care a avut 33%, şi pe Marian Miu (PSD) - 22%.

În octombrie 2022, Bălăşoiu a fost implicat într-un scandal sexual, la acel moment Parchetul deschizând împotriva sa două dosare.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor, dar şi pentru viol, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.

ADVERTISING

Ulterior, dosarele au fost clasate.

Bălăşoiu a fost exclus din PSD. După anunţul PSD, imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un băiat au apărut în spaţiul public. Aurel Bălăşoiu a negat că el ar fi unul dintre bărbaţii care apar în imagini şi nu a vrut să renunţe la calitatea sa de parlamentar.

Liberala Alina Gorghiu, care atunci era preşedinte al Senatului, a iniţiat o petiţie prin care solicita demisia sa din Parlament.

Ulterior, Bălăşoiu a devenit candidatul PNL la Primăria Rociu, Alina Gorghiu fiind prezentă la lansarea candidaturii sale.

ADVERTISING

Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar şi mai fusese primar al comunei argeşene Rociu. Bălăşoiu este căsătorit, soţia sa fiind educatoare în comuna Rociu.

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇