Alegeri 2024: PSD zice că a câștigat, PNL că au câștigat românii. USR contestă exit-poll-urile, Simion contestă tot (Video)

Alegeri 2024: PSD zice că a câștigat, PNL că au câștigat românii. USR contestă exit-poll-urile, Simion contestă tot (Video)

Liderii principalelor partide politice au făcut declarații după anunțarea primelor rezultate ale exit poll-urilor.

Marcel Ciolacu a spus că „PSD a câştigat alegerile”, iar „votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată și măsurile luate de PSD la guvernare au fost apreciate de către români”.

Colegul de alianță, șeful PNL, Nicolae Ciucă, a mulțumit „tuturor românilor care au ieșit la vot, care au votat PNL și cred în valorile PNL”, dar și activului PNL, „care a dat dovadă de dedicare, mobilizare, spirit de sacrificiu”.

În același timp, George Simion, liderul AUR, a cerut să nu credem rezultatele date de „partidul corupt”, iar Cătălin Drulă, președintele USR, nu crede în cifrele date de exit-poll-uri și spune că Sectorul 1 și Sectorul 2 din București sunt în continuare ale USR.

Vezi AICI cum a decurs votul de azi.

ADVERTISING

Iată declarațiile pe larg:

Marcel Ciolacu, președintele PSD:

În această seară, democraţia a triumfat. Le mulţumesc românilor că au ieşit la vot astăzi pe caniculă şi au dat legitimitate candidaţilor aleşi.

PSD a câştigat alegerile. Tot ce am obţinut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar şi munca fiecăruia dintre colegii noştri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de PSD la guvernare au fost apreciate de către români.

PSD a obţinut un scor mai bun în comparaţie cu alegerile din 2020. Vom avea mai multe consilii judeţene, mai mulţi primari în municipii reşedinţă de judeţ, mai mulţi primari în oraşe, comune şi mai mulţi consilieri judeţeni şi locali, iar acest lucru se vede şi în scorul de la europarlamentare, unde am obţinut peste 50% din voturi.

Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European şi vom putea lupta pentru obiective precum Schengen-ul terestru, salariul minim european şi mai mulţi bani pentru agricultură.

ADVERTISING

Îi mulţumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună şi a făcut tot ce a putut pentru ca PSD să aibă un scor bun în Bucureşti. Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 şi 2, care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la toţi oamenii noştri din secţii din Bucureşti, dar şi din ţară să rămână în secţii până la ultimul vot şi ultimul proces verbal. Este esenţial acest lucru.

Marcel Ciolacu, liderii și candidații PSD după încheierea votului la alegerile din 9 iunie 2024

Conferință de presă susținută de președintele #PSD Marcel Ciolacu, liderii și candidații PSD după încheierea votului la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie 2024

Publicată de Marcel Ciolacu pe Duminică, 9 iunie 2024

Nicolae Ciucă, președinte PNL:

Este o victorie a românilor care astăzi, 9 iunie, au dat o lecție de democrație în număr impresionat la vot, peste 9,3 milioane au votat azi. Peste 2,3 milioane au votat ca PNL să reprezinte cea mai puternică forță de dreapta din România și le mulțumesc.

De asemenea, le mulțumesc celor 54% dintre românii care au ieșit la vot, pentru că au votat pentru valorile europene, au zis nu extremismului și au votat alianța. Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au ieșit la vot, care au votat PNL și cred în valorile PNL, în mod deosebit activului PNL care a dat dovadă de dedicare, mobilizare, spirit de sacrificiu și astfel am reușit să obținem acest rezultat.

ADVERTISING

Sunt convins că vor face același lucru până când procesele verbale vor fi finalizate. Angajamentul nostru este de a nu dezamăgi alegătorii și a continua să construim și dezvoltăm comunitățile, este angajamentul nostru așa va fi și de aici înainte.

Trăim o perioadă complexă din punct de vedere al securității și economic. Avem nevoie să rămânem uniți, să asigurăm stabilitate și vă garantez că PNL va face tot ce îi stă în putință pentru a apăra valorile noastre naționale. Ținând cont că mai avem alegeri importante în față, mă angajez să slujesc la fel de bine valorile României.

Declarații de presă ale liderilor PNL

Declarații de presă ale liderilor PNL

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Duminică, 9 iunie 2024

George Simion, președintele AUR

A fost o zi în care partidul corupt comasat a încercat prin toate metodele să se asigure că se va menţine la putere. Vor veni nişte rezultate cu partidul corupt comasat peste 50% şi cu noi pe la 15-17%. Să nu le credeţi. Partidul corupt comasat a vrut să se asigure prin toate metodele că se vor menţine la putere. 

Vreau să fac un apel la toate structurile de forţă, de la servicii de informaţii până la Jandarmerie şi magistraţi. Nu faceţi abuzuri, asiguraţi ordinea de drept!

Ne aflăm la capătul unei campanii electorale nedemocratice, în care partidele aflate la putere au făcut tot posibilul pentru a pune pumnul în gura Opoziţiei. Totul a fost permis în ultimele luni, de la racolare de candidaţi cărora le-au fost promise funcţii şi bani, până la intimidări, acte violente împotriva membrilor noştri.

Scor istoric pentru AUR!

Ignorați exit-poll-urile! Apărăm voturile până la capăt!

Publicată de George Simion pe Duminică, 9 iunie 2024

Cătălin Drulă, președintele USR

Am văzut mai devreme aceste exit-poll-uri cu care opinia publică din România a fost intoxicată toată ziua de astăzi şi pentru cei care aţi urmărit aceste ştiri aş întreba unde au dispărut anumite partide care făceau pragul mai devreme, acuma nu-l mai fac, gen PUSL.

Arată ca şi cum sunt făcute din pix şi credem că sunt în susţinerea unei operaţiuni care a început demult, de fraudare a votului din România. Nu-mi aduc aminte nicio rundă de alegeri în care să fi fost atâtea nereguli ca astăzi: buletine preştampilate, candidaţi care stau în faţa secţiilor de votare, s-a pus până şi lacătul pe o secţie de vot, cabine de vot lipsă şi mii de nereguli sesizate, bani plătiţi pentru voturi, oameni aduşi cu forţa la vot.

Toată organizarea acestei runde de alegeri a fost în neregulă, începând de la această comasare artificială prin care cei de la putere au dorit să tragă acel vot al primarilor, având un număr dominant de primari, către votul politic pe ţară, până la reguli făcute împotriva Opoziţiei şi organizarea alegerilor cu doar trei luni înainte.

Cu toate acestea, românii s-au mobilizat şi suntem optimişti şi ne vom apăra votul în această seară, veţi vedea că realitatea şi rezultatele vor arăta că Clotilde Armand are câştigat Sectorul 1, că nu e nicio egalitate, cum a fost dată din pix acolo, că Radu Mihaiu are câştigat Sectorul 2, că Alianţa Dreapta Unită a câştigat Bucureştiul cu voturi mai multe decât PNL şi PSD la un loc, că am câştigat Timişoara şi multe alte locuri din ţară. (...) 

Nu vom lăsa România pe mâna lui Ciolacu şi a lui Ciucă. (...) Vom lupta pentru prezidenţiale şi parlamentare, iar în această noapte luptăm pentru voi, să apărăm voturile.

Dreapta Unită face anunțul momentului

Dreapta Unită face anunțul momentului

Publicată de Cătălin Drulă pe Duminică, 9 iunie 2024

Ludovic Orban, președintele Forța Dreapta

Astăzi, coaliţia de guvernare a obţinut un scor la care nu visa, dintr-un singur motiv: noi nu am avut alegeri pentru Parlamentul European în această campanie electorală, din cauza comasării neconstituţionale a alegerilor locale cu alegerile pentru Parlamentul European. Toată campania nu a existat nicio dezbatere despre Parlamentul European, despre poziţia şi reprezentarea României în Parlamentul European.

Scorul de astăzi, despre care nu suntem siguri că acesta este scorul – pentru că trebuie să mărturisim că în cursul zilei de astăzi cu fost lucruri extrem de ciudate, cu privire la unicul exit poll care este dat publicităţii astăzi – aşteptăm rezultatele reale şi suntem convinşi că rezultatele reale vor diferi de rezultatele care sunt prezentate astăzi pe micile ecrane.

Astăzi am curajul să le spun românilor să nu-şi piardă speranţa, să aibă încredere în democraţie, scorul de astăzi al PSD-PNL este scorul obţinut de baronii roşii şi galbeni, de satrapii şi vătafii care conduc primăriile şi care au făcut tot ce este posibil folosind toate pârghiile, inclusiv cele ilegale, pentru a maximiza scorul celor două partide politice. Realitatea politică a României este complet diferită: 70% dintre cetăţenii români sunt nemulţumiţi de cum este guvernată România.

Kelemen Hunor, președinte UDMR

UDMR la europarlamentare trece pragul, dar trebuie să aşteptăm numărătoarea voturilor în fiecare secţie de votare (...) Sunt convins că vom avea peste 5%, vom trece pragul electoral şi vom avea reprezentare în Parlamentul European”, a declarat preşedintele UDMR. (...)

În ceea ce priveşte alegerile locale, sunt convins că în jur de 200 de primării vom câştiga în momentul numărării voturilor şi sper că toate cele patru judeţe unde am dat preşedinte până acum le vom păstra şi vom avea şi primar la Târgu Mureş şi Satu Mare. (...)

De foarte mult timp, cam de 20 de ani, nu am avut aşa de multe voturi. Sunt convins că aceste voturi ne vor ajuta să trecem pragul de 5%.

Dacian Cioloș, președinte REPER

Datele din acest moment, anunţate de exit-poll-ul comandat şi plătit de comasaţii PSD-PNL, sunt din punctul de vedere al partidului REPER, neconcludente. Vă mulţumim tuturor pentru mobilizare, vă mulţumim pentru votul vostru. Să aşteptăm numărătoarea oficială a voturilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇