După șase ore de discuții, liberalii au stabilit ce fac la prezidențiale (Video)

După șase ore de discuții, liberalii au stabilit ce fac la prezidențiale (Video)

PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an și este deschis la colaborare cu alte partide de dreapta care le-ar susține candidatul, chiar dacă va rămâne în coaliția de guvernare împreună cu PSD. În plus, liberalii susțin schimbarea datei alegerilor prezidențiale, motivând că în septembrie ar încurca începerea școlii, lucru care ar fi fost reclamat de părinți.

Rezultatele alegerilor „reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”, context în care va merge cu propriul candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a anunțat, vineri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu liderii filialelor judeţene, care a durat mai bine de șase ore.

Declarații de presă susținute de Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL

Declarații de presă susținute de Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Vineri, 14 iunie 2024

„Am avut o analiză a rezultatelor şi am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la BEC – un scor politic al PNL de peste 30% şi un număr de 2,5 milioane de voturi. (…) Acest vot reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”, a spus Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

El a explicat că la întâlnirea de vineri, fiecare președinte de filială și-a prezentat propria analiză și propriul punct de vedere, după care a avut loc o discuție despre perspectiva alegerilor viitoare.

La finalul discuțiilor, preşedinţii de filială au stabilit, în unanimitate, ca liberalii să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Ciucă a mai spus că PNL va negocia cu orice partid care doreşte să susţină candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

„Ne luăm această libertate de a discuta, de a negocia cu orice partid care doreşte să susţină politicile de dreapta. (...) Cei care vor să vină alături de noi în acest demers sunt bineveniţi”, a spus liderul PNL, subliniind că asta nu înseamnă că PNL va renunța la guvernarea alături de PSD.

ADVERTISING

„În interiorul coaliţiei, am avut o atitudine echilibrată şi onestă şi la fel vom avea şi în continuare”, a mai spus Ciucă.

PNL va susține, în continuare, schimbarea datei alegerilor prezidențiale, care acum este în septembrie. Nu este vorba de nicio șmecherie, a zis Nicolae Ciucă, făcând aluzie la declarațiile lui Marcel Ciolacu, ci este doar „o chestiune de analiză a unor efecte care au impact asupra procesului de învățământ”.

Mai exact, a spus șeful PNL, în urma feedback-ului șefilor de filiale, analizelor unor analiști și comentatori asupra efectelor pe care le-au avut alegerile asupra procesului de învățământ, dar și reacțiilor unor părințit, s-a ajuns la concluzia că ar fi mai bine să fie schimbată data prezidențialelor, care se suprapun în acest moment cu începerea anului școlar.

ADVERTISING

Declarația vine după ce anterior, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că este exclus pentru el, ca premier, să mute alegerile prezidenţiale în decembrie. .

„Eu nu fac aşa ceva, am vorbit un lucru foarte clar, ne-am asumat acest lucru, dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria”, a spus Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇