Gabriel Liiceanu: Cum să-ți conducă țara un om care, în ziua când se comemorează Colectivul, joacă golf? În jur oamenii mor, iar ei se joacă de-a politica (Video)

Ce se întâmplă astăzi în România este incompatibil cu ce am visat noi în 1990, spune filosoful Gabriel Liiceanu, care critică ultimele gesturi ale președintelui Klaus Iohannis, "un om pe care l-am ales".
Gabriel Liiceanu: Cum să-ți conducă țara un om care, în ziua când se comemorează Colectivul, joacă golf? În jur oamenii mor, iar ei se joacă de-a politica (Video)
Acest articol face parte din proiectul
INTELECTUALI FAȚĂ CU ISTORIA
realizat cu sprijinul
Konrad-Adenauer-Stiftung

„Vă spun sincer că nu m-am uitat la televizor de luni de zile, iar când dau drumul în mașină la un radio de știri sunt șocat de ceea ce aud.

Sunt la curent cu ce se întâmplă, dar e total incompatibil cu ce am visat noi în 1090 și atunci trebuie să-ți creezi un sistem de conservare, altfel înnebunești”, spune Gabriel Liiceanu, în interviul video acordat Magdei Grădinaru, pentru Spotmedia.ro.

Gabriel Liiceanu, despre patria mică și țara mare

Întrebat dacă chiar poți avea o viață liniștită în patria mică, așa cum o numește adeseori, Gabriel Liiceanu spune că da, atâta vreme cât te poți sustrage istoriei mari și îți poți face treaba.

ADVERTISING

Câtă vreme putem să ne facem treaba cum știm și ne pricepem mai bine, iar societatea are de câștigat, e minunat.

Gabriel Liiceanu

Dar lucrurile din țara mare arată tot mai rău.

"Cum să-ți conducă țara un om care, în ziua când se comemorează Colectivul, în loc să se ducă acolo sau să spună ceva, joacă golf? Asta este o palmă uriașă, este o formă de patologie. Ce grad de cinism sau de trufie poți să ai ca să faci asta?

Vorbim de un om pe care l-am ales. Cum e posibil ca să moară sute de oameni pe zi, iar ei să discute de șase luni ce guvern să fie, și o fac cu o pasiune nebună? În jur oamenii mor, iar ei se joacă de-a politica", spune Liiceanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇