Ce au făcut miniștrii USR PLUS în ultimele zile de mandat

Ce au făcut miniștrii USR PLUS în ultimele zile de mandat

USR PLUS anunță ce au făcut miniștrii din partid în ultimele zile de mandat, în contextul crizei politice din țară.

Partidul scrie pe Facebook că „sfârşitul a fost impus de inconştiența lui Florin Cîțu şi orchestrat de însuşi preşedintele țării”.

„Ioana Mihăilă a anunțat transparentizarea prin open data a contractelor de achiziții de la Ministerul Sănătății. Tot Ioana Mihăilă a semnat ordinul de ministru prin care se extinde vaccinarea gratuită anti-HPV pentru adolescentele între 11 și 18 ani. Până acum, era până la 14 ani, apoi părinții plăteau în jur de 300-400 de euro pentru dozele de vaccin. Dacă își permiteau.

ADVERTISING

Vineri, Cristian Ghinea a finalizat toate documentele legale pe care România trebuia să le trimită la Bruxelles pentru PNNR. Totul este agreat, așteptăm luna aceasta aprobarea.

Cătălin Drulă a anunțat, vineri, încă două licitații finalizate pe sectoare importante de autostradă: A1 Sibiu - Pitești lot 4 și A3 Suplacu de Barcău - Chiribiș.

Claudiu Nasui a deblocat plata celei de a treia tranşe de plăți pentru Măsura 2 - Granturi pentru IMM-uri și a finalizat procesarea tuturor solicitărilor. Tot vineri, Claudiu Năsui a anunțat că aproape jumătate din dosarele depuse pentru măsura HoReCa au fost evaluate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vineri, Ciprian Teleman a încercat să obțină un ultim aviz din cele 22 pentru a depune proiectul de lege privind Codul Comunicațiilor - legea esențială pentru inițierea procesului de licitare a frecvențelor 5G care ar trebui să aducă mai mult de 1 miliard la buget”.

Ce ar fi făcut Stelian Ion

USR PLUS notează și ce ar fi făcut Stelian Ion, revocat din funcție de premierul Florin Cîțu miercuri.

„Stelian Ion ar fi fost vineri în plin proces de analiză a celor care s-au înscris la concursul pentru funcțiile de procurori-șefi DNA și DIICOT. Dacă nu ar fi fost demis fără temei”, se mai arată în postare.

ADVERTISING

USR PLUS subliniază că „nimeni nu a vrut să ajungem aici”.

„Toți miniștrii USR PLUS au vrut să fie lăsați să își facă treaba. Asta vrem și acum. Să fim la guvernare, să livrăm reformele din programul de guvernare pentru români și România”, conchide postarea.

Ioana Mihăilă a anunțat transparentizarea prin open data a contractelor de achiziții de la Ministerul Sănătății. Tot...

Publicată de USR PLUS pe Sâmbătă, 4 septembrie 2021

Urmare a depunerii moțiunii de cenzură împotriva premierului Cîțu de către USR PLUS, miniștrii acestei formațiuni își vor depune demisiile din Guvern săptămâna viitoare, au anunțat, vineri seara, vicepremierul Dan Barna și copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇