Vultur îmbătat de atâta borș propagandistic, speriat de pisicile albe ce ies de sub dărâmături

Vultur îmbătat de atâta borș propagandistic, speriat de pisicile albe ce ies de sub dărâmături

Siguranța poporului maghiar ține mai mult de banii europeni decât de prețul gazului rusesc

La câteva zile după ce a câștigat alegerile din Ungaria, Viktor Orban și-a dat în petec, găvărind aiurea-n tramvai despre masacrul de la Bucea. Din nefericire, realitatea lucrează împotriva honvedului, de fapt, rușii lucrează împotriva lui bombardând gara din Kramatorsk unde au ucis 59 de civili și au rănit peste 100.

Ca atare, șeful PIS-lui polonez, cât este și el de pornit împotriva UE și cât o fi el de demolator de stat de drept, s-a burzuluit la liderul maghiar și i-a recomandat să meargă la oftalmolog ca să vadă mai bine ce se întâmplă în Ucraina. Se pare că se profilează o dezmembrare a grupului de la Vîșegrad, mulțumim de lucrare, domnule Vladimir!

Dar la oftalmolog n-ar mai trebui să meargă domnul Orban pentru că este foarte ocupat cu prezența la școala de corecție a iliberalilor europeni, cea condusă de domnii diriginți birocrați de la Bruxelles. Prima temă pentru care domnul Orban este pus la colț în genunchi pe coji de nucă este cea a statului de drept. Poprirea banilor europeni lasă în buzunarul proaspătului câștigător o gaură majoră pe care atitudinea sa pro-rusă o va umple cu nimic, iar elevul honved riscă să nu treacă clasa.

ADVERTISING

Când îți minți concetățenii lansând teme false, te poți aștepta ca la următoarele alegeri să nu mai capeți destule voturi.

Până atunci, birocrația de la Bruxelles îl va declara repetent și va aștepta ca micul honved să se înece în criza economică, asta ca să demonstreze ungurilor care l-au ales că siguranța lor ca popor european ține mai mult de banii de la Bruxelles decât de gazul rusesc.

Drepturile de autor privind borșul vărsat la conferința de presă îi aparțin purtătoarei de găvăreală

Sătulă să tot fie chestionată pe tema dar de ce ați invadat voi Ucraina, domnule, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a făcut o declarație bizară afirmând că Rusia a invadat Ucraina pentru că ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii drepturile de autor asupra originii borșului. Harașo mișto!

Fiind dumneaei la vremea declarației un pic sub influența aburilor de votcă, ar trebui să nu gustăm povestea asta pseudo-culinară. Probabil că biata femeie s-a dres cu niște votkă să-și inhibe demoralizarea pricinuită de întrebările astea mai mult decât stânjenitoare legate de invazia Ucrainei și de insuccesele crase ale armatei roșii.

Nu-i nimic, așteptăm negocierile ruso-ucrainene care să stabilească definiv dreptul de a produce votcă în regiunile Lugansk și Donețk, deși, vorba lui Kuleba, amânările nu duc la nimic bun pentru că prelungirea războiului este contraproductivă pentru Ucraina.

Zicerea Mariei Zaharova are ceva fierbere propagandistică, femeia vrea să amestece în borșul rusesc și armata ucraineană și populația civilă, ca să fie vinovați cu toții, de-a valma.

Sau poate că vrea să redefinească armata rusă ca din nou roșie, roșie nu de la culoarea revoluționară comunistă, ci de la sângele ucrainean nevinovat vărsat mișelește și inutil de invadatori. Iar nu votca e de vină pentru vorbele insultătoare ale împricinatei, ci polologhia putinistă care i-a micșorat cerebelul într-atât că i-a dat bietei zicătoare de insulte borșul pe găvăreală de atâta stres.

Cât despre borș ce să mai discutăm, de rețeta lui rusească se va ocupa Tribunalul Penal Internațional, deja ceaunul e pus pe pirostrii.

Ceceni negri pe biciclete furate și pisici albe scoase de sub dărâmături

Soldații lui Kadîrov au ajuns mai rău ca rromii noștri, ai noștri furau biciclete prin Occident, ai lor fură biciclete prin Ucraina. Ai noștri, mai deștepți și mai meseriași, n-au avut nevoie de kalașnikoave și nici n-au ucis civili cum fac cecenii în Ucraina. Ai noștri le-au luat banii vesticilor cerșind pe treptele bisericilor sau cântând cu acordeonul prin metrou.

I-aș aduce la niște cursuri de ciordeală&cerșeală pe cecenii ăia, dar cineva îmi șoptește din off că respectivii n-au ureche muzicală și că degetele lor boante nu știu decât să apese pe trăgaci de kalașnikov, nu corespund la clape de acordeon sau la mângăiat portofele.

În ăst răstimp, salvatorii din Harkov au scos de sub dărâmături o pisică, e și bietul animăluț o parte din Ucraina aia pe care vrea să o îngroape Putin sub dărâmături.

Cică au auzit și șefii ceceni de istoria cu pisica albă din Harkov și nu mai dau voie la furat biciclete decât la schimb cu pisici, la o bicicletă - cinci pisici. Pisici împușcate, nu îngropate sub dărâmături, pentru că tâmpiții de ceceni îngroapă pisici negre sub moloz, iar ucrainenii le scot albe, vrăjitorie curată.

De ofticați ce sunt comandanții kadîrovi i-au amenințat pe hoții de biciclete că îi înscriu în Turul Franței și dacă nu câștigă în fața lui Pogaçear sau Roglici o să-i bage la închisoare în Cecenia cu pisici negre în celule și-i vor elibera doar când pisicile vor fi albe.

Gata, șefuʿ, nu te enerva, au răspuns soldații, întâi trimitem bicicletele astea acasă și pe urmă ne băgăm cu kalașnikoavele și prin Franța, că ăia au trotinete electrice mai harașo mișto, nu pisici cu nouă vieți care-și schimbă și culoarea pe deasupra, mama lor de ucraineni din Harkov.

Dacă n-ai săpat grădina cu motocultorul, ce poți face cu hârlețele!?

Maxar a prezentat noi imagini din satelit care arată o coloană de aproape 13 kilometri de vehicule rusești care se îndreaptă spre Harkov. Atât a mai rămas din coloana aia de 64 kilometri care s-a îndreptat odinioară spre Kiev. Ce vremuri trăim, domnule, nici coloanele ruseşti nu mai sunt azi ce au fost ieri!

Întrebare stupidă: dacă nu au făcut nicio brânză în Kiev cu 64 de km de coloană, ce mare caş, pardon, ce mare borş se aşteaptă să facă în Harkov cu numai 13 km!?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇